Trucuri de motivare- cu incredre si inteligenta, reusesti

gandire pozitivaCine are nevoie de Tony Robbins, atunci cand te poti motiva singur? Insa nu este intotdeauna usor sa iti depasesti emotiile ce te impiedica sa treci la treaba atunci cand tu mai degraba ai vrea sa stai degeaba (pe canapea eventual).
Acest articol nu este pentru cei care este suficient sa gandeasca si au si trecut la actiune. Nu. Este pentru restul muritorilor de rand, care au nevoie de o librarie intreaga de carti de auteducare pentru a se motiva sa treaca la actiune.

Cum sa nu fie nevoie sa te motivezi:

Tehnicile de motivare ar trebui sa fie o solutie de back-up si nu o rutina. Daca nu iti place ceea ce faci, mai bine schimba munca, altfel tot incercand sa iti faci chef de munca si nereusind, iti sa scadea increderea in tine. Trucurile de motivare ajuta, dar mai mereu lucrurile vor merge ca de la sine daca:
– alegi o munca ce iti place, care te inspira. Daca nimic nu pare sa fie pe placul tau in viata, atunci problema este mai adanca decat pare si cu posibilitati de a se agrava. Nu este o chestiune de motivare.
– nu poti face totul pe pilot automat, dar stabilind anumite activitati pentru a fi indeplinite zilnic, iti va face alegerea mai usoara pentru ca iti combate inertia. Obiceciurile acestea te pot scoate din impas.
Cand nu merge si nu merge, si nu te poti urni nici daca iti place munca si nici daca erai obisnuit s-o faci zilnic atunci iata cateva trucuri:
1. Intreabate-te de ce? De ce ai ajuns sa hotarasti sa faci acest lucru. Iti repeti astfel motivul, iar daca nu gasesti unul, atunci probabil ca nici nu ar trebui sa te deranjezi sa faci activitatea aceea.
2. Doar 5 minute. Hotaraste ca muncesiti doar pentru cinci minute, astfel ai sanse sa itnri in ritm mai usor si sa il si pastrezi.
3. Fii in miscare. Misca-ti corpul ca si cum ai fi foarte pasionat de ceea ce faci. Este o “simulare” de abordare, dar functioneaza.
4. Uita-te doar la pasul urmator. Este greu sa muncesti la un proiect, mai ales daca este mare. Concentreaza-te doar la pasul urmator, nu privi mereu doar imaginea de ansamblu, unde vrei sa ajungi in final. Ia lucrurile pas cu pas, imparte sarcina in cerinte mai mici. Nici Roma n-a fost construita intr-o zi…
5. Afla ce te tine pe loc: afla si rezolva problema, repozitioneaza-te pentru a putea lucra. Esti obosit, flamand, ti-e frica, esti plictisit. Daca poti numi ce te deranjeaza ai o sansa si poti si rezolva situatia pentru a iti putea face treaba.
6. Rezolva-ti temerile. Sunt sigur ca nu ai o fobie de a termina sarcinele primite. Dar poti avea anumite temeri ascunse, incearca mereu sa te analizezi, sa afli daca nu cumva te sabotezi prin niste convingeri gresite, capatate in trecut.
7. Ia-ti ajutoare. Un partener care sa te motiveze ar fi bun atunci esti lenes si atunci cand este posibil sa iti permiti sa te bazezi pe altcineva pentru propria motivare.
8. Incepe ziua in forta. Pentru asta ai putea avea nevoie sa planifici din ziua precedenta sa te trezesti mai devreme, ce si cum vei face. E mai usor sa inaintezi daca ai o destinatie si un plan.
9. Citeste. Nu numai motivare si dezvoltare personala, ci orice carte care iti aduce idei noi si potential folositoare.
10. Foloseste instrumentele care te ajuta cu adevarat. Computerele care se misca asa cum te astepti tu, masina care merge fara sa iti fie teama ca poate sa pice din moment in moment. Nu ai control asupra tuturor lucrurilor, dar macar te poti asigura ca eviti anumite piedici posibile. Pe cat se poate.
11. Nu exista mici probleme. Un mare ucigator de motivare este ideea ca totul este o insiruire de mici probleme. Redenumeste-le, repozitioneaza-te fata de ele. Lucruri vor aparea mereu care nu sunt asa cum te astepti, alege doar sa le privesti ca facand parte din ansamblul vietii si pentru care exista mereu solutii.
12. Creeaza-ti o mantra. Daca articolul ar fi fost pe un site dedicat doar femeilor, as fi amintit de exemplul acela celebru de mantra cu scop de calmare “Gucci, Chanel, Prada”. Dar noi suntem intr-un alt loc si cu alte scopuri. Deci, poate “just do it” (fa-o) merge mai bine.
13. Succesul aduce succes. Bazeaza-te pe faptul ca daca ai avut succes, vei avea si in continuare. Asta ar trebui sa fie de ajuns ca sa poti actiona cu incredere in continuare, totul va fi bine.

Sursa www. livehack.org

P.S. Desi ideile acestea de motivare apartin altcuiva, am descoperit ca eu le foloseam deja, cel putin unele dintre ele: la sala foloseam “doar 5 minute” cand imi spuneam cat sa mai rezist pe banda. “Fii in miscare” functiona cand faceam curat in casa, ma miscam ca si cum eram “incantata” de acea munca, daca ma opream simteam ca imi piere cheful. Despre rezolvarea temerilor, o fac mereu si unele se rezolva, altele apar. De citit, citesc si impartasesc si cu voi. Sper sa fie de folos. Pentru mine este, pentru ca iau totul incet, cu incredere. Nici Roma nu a fost construita intr-o zi, nu?

Sursa foto

One thought on “Trucuri de motivare- cu incredre si inteligenta, reusesti

  1. Salut! Interesant articol, ma bucur ca citesti livehack.org, este un superblog care acorda sfaturi de luat in seama!
    As fi adaugat o metoda pe care o practic zilnic de cand am vazut-o in intr-un film cu Keanu Reeves care folosea oglinda pentru a-si intari motivatia intrinseca prin afirmatii de genul “Tu esti cel mai bun!’ “Astazi este o zi minunata!” etc.. Oglinda este un isntrument foarte puternic dearece re pune fata-n fata cu Sinele tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published.