Spiritualitatea explicata de stiinta

Traim intr-o perioada de materialism stiintific, toate explicatiile despre Univers au la baza descoperirile stiintifice. Procesele biologice implica fizica newtoniana, dar nu l-au inclus si pe Dumnezeu in ecuatie. Universul este o masina si, spre deosebire de perioada anterioara lui, epoca in care totul avea o explicatie religioasa, spiritul nu mai face parte din teoria de intelegere a Universului. Inclusiv medicina priveste corpul ca pe o masina, care poate fi predictibila, mai mult sau mai putin. Stiinta, dupa Isaac Newton, separa mintea de corp, energia, fortele vitale sunt ignorate, totul este materie.

Corpul fiind privit doar ca pe o masina, mintea este lasata a fi trata de religie, metafizica. Dar care sunt consecintele acestui unghi de a privi realitatea? Ne concentram doar pe planul fizic, material. Ignoram lucruile invizibile, metafizice. Planul material este singurul care conteaza, iar diferentierea dintre oameni se face doar pe baza posesiilor materiale. Universul nostru este format doar din materie, doar din ce este vizibil.
Suntem cu totii intr-o competitie in care materia este cea care delimiteaza ierarhiile. Efectele acestei perceptii a Universului au dus la distrugerea lui. Cu totii vrem sa avem mai mult pentru a ne diferentia si am ajuns sa distrugem Universul in goana noastra dupa putere si posesii care sa ne urce tot mai mult in ierarhie.

Dar…
Lasand la o parte fizica newtoniana, fizica cuantica ofera o alta viziune.
In lectiile de fizica de gimnaziu am invatat despre atomi. Ne amintim forma pe care o au.


Dar iata ce este forma ne spune fizica cuantica ca ii gasim:

Nu nu este o imagine lipsa, ci doar faptul ca forma lui nu poate fi perceputa. In 1925 s-a stabilit ca atomul cuantic nu are o structura interioara, este format doar din energii, invizibile bineinteles. Sunt doar nano-tornade de campuri energetice. Deci nimic fizic. Dar atomii formeaza molecule. Deci moleculele fiind combinatii de atomi, sunt si ele energie. Moleculele formeaza celule, iar acestea, la randul lor, sunt formate din energie. Noi suntem alcatuiti din celule, deci si noi suntem facuti din energie. Suntem vizibili doar pentru ca lumina ne reflecta energia.

Iar spiritualitatea devine relevanta atunci cand in cadrul fizicii te intrebi: cum se numeste aceasta energie? Acea energie care formeaza atomii, celulele? Se numeste camp. Fizicienii numesc aceasta energie care formeaza atomii si in ultima instanta pe noi, camp energetic. Definitia acestui camp este: forte in miscare invizibile care modeleaza lumea fizica. Daca suna familiar este pentru ca se aseamana foarte mult cu definitia spiritului: forte invizibile in miscare care modeleaza lumea fizica. Aceste doua definitii aduc spiritualitatea si fizica cuantica in acelasi plan. Stiinta si spiritualitatea pot si lucreaza impreuna. Noi suntem spirit, noi suntem campul (energetic). Materia aflata in camp energetic produce structura. Noi, oamenii, suntem una ditnre aceste structuri. Campurile de energie invizibile sunt cele care dau forma lumii materiale.Si cu totii suntem parte din acel mare camp, energia a tot ce exista: Dumnezeu.

Bruce Lipton

Leave a Reply

Your email address will not be published.