Te rog sa-ti petreci un timp contemplandu-ti telurile

Lumea nu te poate face fericit. Cu cât înveti asta mai repede, cu atât mai usoară îti va fi strădania.
Daca-ti privesti cu onestitate experienta, vei vedea ca îti petreci cea mai mare parte a timpului „rezistând” unor anumite situatii sau încercând sa le eviti. Desigur, cu cât încerci mai mult sa eviti aceste situatii, cu atât mai mult esti confruntat cu ele.

Asta se intâmpla fiindca nu poti invata ceva prin eludare si negare. Poti aborda o situatie din prezent intr-un mod plin de semnificatii, numai atunci când o privesti in fata si incepi sa-ti asumi responsabilitatea pentru ea. Confruntarea cu temerile si fricile tale este primul pas in procesul de demontare a lor.
Crezi ca esti aici pentru a infaptui multe lucruri spectaculoase si importante, dar aceasta este doar dorinta ego-ului tau de a fi recunoscut.
Nu esti aici ca sa faci ceva, ci ca sa des-faci ideile si convingerile false pe care ti le-ai format despre tine si despre altii. Nimeni altcineva nu poate face acest lucru in locul tau. Tu esti cel care a acceptat aceste idei si tu trebuie sa fii cel care le respinge.

Nu e nimic spectaculos in a respinge falsitatea. Dimpotriva, e un proces cât se poate de prozaic si sobru.
Te rog sa-ti petreci un timp contemplându-ti telurile. Câte dintre acestea au de-a face cu a realiza ceva in lume? Vei observa ca sunt multe. Sa nu-ti fie rusine. Da-ti seama, numai, ca atentia iti este directionala spre exterior. Si recunoaste, te rog, ca – pâna si in cazul in care ar fi posibila – atingerea tuturor acestor teluri nu te-ar face fericit.

Fericirea este posibila numai in momentul prezent. Daca esti fericit acum, nu mai e nimic altceva de realizat. De fapt, daca devii preocupat de fericirea ta de mâine sau de cea de peste cinci minute, vei uita sa fii fericit acum. Toate planurile si visurile tale te scot din fericirea prezenta.

Paul Ferrini, Linistea inimii

Leave a Reply

Your email address will not be published.