Time management

e-management-succes-autoeducare-dezvoltare-personalaTimpul este prietenul tau cel bun. Sau daca nu este deja, il poti apropia sa lucreze pentru tine si cu tine. Care ar fi cel mai mare avantaj? Poate sa nu il mai simti ca zboara fara rost, ca trecerea lui pentru tine a insemnat o crestere. Toate experientele tale petrecute in tot acest timp scurs de cand te-ai nascut au fost si sunt in folosul tau, te-au ajutat, experientele bune ti-au confirmat ca esti pe drumul cel bun, cele pe care le-ai crezut negative te-au ajutat sa inveti, te-au intarit. Atunci cand esti prins in tumultul vietii si ti se intampla ceva frumos, mai rar sa te opresti sa cugeti la sensul adanc al acelui lucru, insa experientele negative sau cele care nu sunt exact ceva la care te asteptai, te pot face sa te opresti putin, sa te intrebi daca ai gresit ceva cumva, daca ar fi trebui sa adopti o alta atitudine. Din ele chiar putem trage o concluzie privind modul nostru de abordare a lucrurilor. Deci, pana la urma, care din ele ne sunt mai folositoare in privinta evolutiei noastre?

Timpul se scurge la fel, fie ca ne este bine, fie ca ne este rau. El trece oricum. Cat de important este insa trecutul? Cat de mult ne putem intoarce la el, fie ca ne amintim lucruri bune fie ca ne amintim lucruri mai putin bune. Este fara rost sa o facem, experienta este deja traita, consecintele, invatamintele, concluziile sunt deja formate. Suntem deja mai boagti sau nu…Momentul deja a trecut, a fost prezent, acum e trecut. Pastram deja amprenta, dar el nu mai exista si doar amprenta este cea care conteaza. Revizitarea trecutului cu toate tipurile de emotii pe care le implica nu ne mai poate ajuta, nu mai putem interveni asupra lui, nu il mai putem schimba. Singurul asupra caruia avem control este momentul prezent.
Ai grija ca gandurile tale sa fie aici, acum. Te afli pe un drum, cu toti si-l doresc, ascendent. Trecutul este ca un rucsac pe care il cari in spate si care te va trage in jos de fiecare data cand pasesti spre inainte si spre mai sus.

Esti un creator prin forta gandurilor tale. Creeaza, dar la timpul prezent! Fii fericit, dar la timpul prezent, acum, nu crede ca poti atinge fericirea doar cand vei avea o vila noua, un partener fantastic sau un nou job de director. Te poti bucura de iubire acum, schimba felul in care te simti acum, simtim asa cum gandim. Schimbarea este singura constanta a universului, si schimbarea o poti face doar acum, nu in trecut nici in viitor, acolo nu avem control. Pretuieste clipa de acum, este singura care exista. Fii un bun mamager al timpului: concediaza trecutul, nu angaja viitorul si pastreaza prezentul ca fiind angajatul ideal. Ridica-l la rangul de prieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.