Trezirea constiintei umane

evolutie-spirituala-iluminare-eckhart-tolle

Un pamant nou
Autor: Eckhart Tolle
Categoria: Spiritualitate

Dupa cum si scriitorul spune, scopul acestei carti este “de a infaptui o schimbare in constiinta voastra, cu alte cuvinte, de a va trezi” .Sa ne trezim si sa vedem ca pe lumea aceasta nu suntem singurii vietuitori, mai exista si viata minerala, vegetala sau animala, care se indreapta la fel ca si noi spre “iluminare”, adica o componenta divina, o constiinta spirituala. Eckhart Tolle urmareste sa ne creeze o constiinta colectiva atat in comportamentul nostru, unii fata de ceilalti, cat si a atitudinii noastre violente fata de alte forme de viata de pe planeta noastra.

“Manati de lacomie, nestiutori in ceea ce priveste conexiunea noastra cu intregul, oamenii persista intr-un comportament care daca va mai dura mult, nu poate duce decat la distrugerea speciei umane.”

Inca din vechime omul a fost stapanit de frica, lacomie, dorinta de putere, provocand numai la dezastre. Ca o contrapondere au aparut marii initiati, precum Buddha, Iisus Hristos, care au vorbit oamenilor despre pacat, despre suferinta, despre iluzie. Au aratat calea, dar culmea, aceste invataturi, au fost transformate de oameni in ideologii denaturate, care le-au scuzat multe actiuni oribile (cruciade, inchizitie, razboaie, etc.) Si totusi, Adevarul acestor iluminati il putem primi in constiinta noastra, cu ajutorul religiilor, sau mai modern, prin noua spiritualitate. Suntem martori la o constientizare fara precedent a Egoului nostru. Datorita crizei spirituale in care ne aflam, a agresiunii noastre fata de natura, inevitabil, se va produce un salt evolutiv pentru a ne asigura supravietuirea. Majoritatea dintre noi am acceptat deja ideea de a evolua spiritual ca o conditie pentru a nu pieri.

“Oamenii cred ca fericirea tine de ceea ce se intampla in jurul lor,ei cred ca fericirea este dependenta de forma. Nu realizeaza ca ceea ce se intampla este cel mai instabil lucru din univers. Se schimba constant. Se uita la momentul prezent ca la ceva devenit imperfect in urma a ceva care s-a intamplat si nu trebuia sau ca pe ceva deficient din cauza a ceva care nu s-a intamplat si trebuia. Si asa ei pierd perfectiunea adanca care ii e specifica vietii, o perfectiune care este deja aici, care exista dincolo de ceea ce se intampla sau nu se intampla, dincolo de forma.”

In cartea sa Un pamant nou, Eckhart Tolle ne spune ca acum se naste o noua religie sau o ideologie spirituala capabila sa depaseasca manifestarile raului, pacatului originar. Se naste “un cer nou si un pamant nou”, adica o noua constiinta umana, aceasta aducand transformari naturale, geografic sau climatic in multe parti ale planetei. In continuare, Tolle ne da sfaturi utile in distingerea binelui de rau, fericire de nefericire, linistii de durere, lamentatiei de resentiment.

Autorul ne sfatieste sa privim optimist, sa ne proiectam un viitor in care totul va fi bine, noi vom fi salvati, unde va fi pace si armonie si problemele noastre se vor sfarsi. Sa nu uitam ca suntem o unitate cu intregul, cu natura, cu planeta noastra, si dupa cum spune Biblia: “Fericiti cei saraci (blanzi) cu duhul, ca aceia vor mosteni pamantul.” Eckhart Tolle explica ca cei blanzi sunt cei lipsiti de Ego, care au realizat ca adevarata lor natura este constiinta, care modifica toate aspectele vietii de pe planeta noastra, inclusiv natura, caci viata pe pamant este de nedespartit de constiinta umana.

One thought on “Trezirea constiintei umane

Leave a Reply

Your email address will not be published.