Autoeducare cu Tony Robbins

anthony-robbins-dezvoltare-personalaLa ora actuala, Anthony Robbins este unul dintre cele mai rasunatoare nume din domeniul dezvoltarii personale, speaker motivational, autor a nenumrate bestselluri de autoeducare si life coach de succes. Printre celebritatile care au apelat la serviciile de consultanta personala a lui Tony, mentionam: Gorbaciov, Printesa Diana, Bill Clinton, atleti, sportivi, chiar si Andre Agasi-a devenit numarul 1 in lume dupa ce cateva sedinte cu Tony Robbins.
In materialul video Puterea personala, Anthony Robbins dezvaluie cateva principii si tactici de autoeducare pentru obtinerea succesului:

Recunostinta–daca nu esti recunoscator, nu esti bogat sufleteste, si implicit nici bogat material.

Al doilea principiu este pasiunea. Primul pas este sa simti entuziasmul, bucuria, pasiunea, si sa eviti toate sentimentele negative care te dominau inainte. Tony afirma ca emotiile sunt la baza actiunilor noastre, iar calitatea de a ne schimba emotiilor este aceea care e la baza imbunatatirii calitatii vietii noastre.

Cum ne schimbam emotiile?

Ne putem schimba emotiile prin schimbarea gesturilor, a vocii, a tonalitatii, a atitudinii, indreptarea spatelui, descretirea fruntii, cu ajutorul unui zambet sau printr-un dialog cu sine.

Dialogul cu sine (self-talk)

Tony ne recomanda sa folosim incantatiille-afirmatii rostite cu pasiune si emotie– adica autosugestie in combinatie cu emotie, un procedeu extrem de puternic. Tony marturiseste ca aceste “incantatii”sunt ca si hipnoza, si ca noi ne auto-hipnotizam de multe ori prin afirmatii negative, iar daca am prelua controlul asupra lor,si le-am inlocui cu afirmatii pozitive, adaugand si emotie, viata noastra s-ar schimba considerabil.

tonyrobbins-dezvoltare-personala-autoeducarePreluarea controlului
Tony Robbins ne indeamna sa nu mai asteptam ca viata sa ne surprinda, ci sa ne asteptam sa gasim calitate in fiecare experienta pe care o intampinam. El spune ca multa lume traieste cu iluzia ca viata ne face sa ne simtim intr-un anumit fel, dar adevarul este ca noi suntem responsabili de crearea experientelor. Pentru preluarea responsabilitatii asupra vietii noastre el ne indica cativa pasi pentru a stabili:

  • Unde esti acum?
  • Unde vrei sa fii?
  • Ce calitati trebuie sa creezi in tine pentru a ajunge unde iti doresti?
  • Pe ce trebuie sa te concentrezi, la ce trebuie sa te gandesti, pentru evolua?
  • Actioneaza!

Inceteaza sa te mai plangi in legatura cu viata ta, nu mai da vina pe factori externi, in schimb, incearca sa-ti imbunatatesti calitatile si sa inlocuiesti conditiile externe nefavorabile, care tin de tine. Tu singur poti decide ce calitate are viata ta, alege ca ea sa fie de nota 10. Evalueaza-ti viata si vezi ce nota i-ai da, si de ce mai ai nevoie pentru ca ea sa fie de nota 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published.