Un job de succes

munca servici job Cum poti avea succes la locul de munca daca nu iti place ceea ce faci si iti urasti serviciul? Daca cineva se recunoaste in descriere…ar putea face o schimbare. O alta schimbare in afara de cea a locului de munca. O schimbare a modului de a gandi. Realitatea este in acord perfect cu felul de a gandi, o spune Louise L Hay, dar si toti autorii motivationali. Chiar daca job-ul actual nu este exact unul de vis, in loc de a-l uri, il poti aprecia ca pe unul de tranzitie catre un loc de munca mai bun. Nu numai ca iti va fi mai usor sa te trezesti dimineata si sa pornesti spre el, dar iti setezi astfel si gandul catre urmatorul job care in mod sigur va fi asa cum l-ai imaginat, pentru ca viitorul ia forma gandurilor din prezent.

Jobul actual, ca si restul lucrurilor din prezent sunt consecinta gandurilor din trecut, a credintelor si convingerilor legate de munca, de modul in care crezi ca este este retribuita in general. Daca ai convingerea ca pentru a castiga bani trebuie sa muncesti mult, atunci in mod sigur vei munci mult pentru banii pe care ii castigi. Daca in drumul spre serviciu permiti factorilor externi sa te enerveze, daca ai multe de judecat si de reprosat in legatura cu atmosfera de la serviciu, legat se sef sau colegi, in mod sigur acestea se vor perpetua in viitor. Pe de alta parte, daca esti manager, cum ai putea sa astepti cele mai bune rezultate de la angajatii tai daca ii tratezi intr-un fel ce-i face sa se simta neapreciati, frustrati, constransi? Cea mai buna metoda este aprecierea, incurajarea, arata-le-o si vei obtine mult mai mult decat daca le arati tu cine este seful si o faci cu fiecare ocazie pe care o ai.

Daca nu ai un job, te rog, nu gandi ca este greu sa il obtii. Poate fi adevarat pentru multi altii, dar nu trebuie sa fie adevarat si pentru tine. Lasa frica, daca auzi stiri despre companii care disponibilizeaza, despre scaderea cifrei de afaceri sau faliment, gandeste ca aceastea pot fi adevarate, pentru altii, dar nu si pentru tine, tu poti avea tot ceea ce iti propui sa ai. Tu esti ceea ce crezi despre tine, deci esti un om de succes, productiv, inspirat si apreciat.

Relatiile intre colegi la locul de munca pot fi si ele un aspect care deranjeaza sau creeaza placere. Daca te hotarasti sa acorzi credit tuturor, in ciuda aspectelor care par a fi negative, atmosfera in jurul tau se va schimba. Alege sa-i apreciezi pentru ceea ce sunt sau in ciuda a ceea ce sunt. Fie barfitori, fie pupincuristi, fie amabili si binevoitori, ei sunt cum sunt, nu-i poti schimba, asta-i clar. Dar poti alege sa schimbi modul de a-i privi. Putina detasare nu strica acolo unde ai foarte putin control, si modul lor de a se comporta este in afara controlului tau. Acorda credit si apreciere chiar daca nu crezi ca merita, odata ce iti schimbi tu atitudinea fata de ei, inconstient ei vor percepe acest lucru si vei avea tot mai putine neplaceri cu ei.

Invata sa faci doar afirmatii apreciative legate serviciul tau, de colegi, sefi. Ele creeaza credintele, sunt ganduri pe care le gandesti cel mai des. Daca tu ai convingerea ca ceea ce ai acum in prezent te multumeste si te satiface, atunci ai o baza solida pentru a crea un viitor mai bun si pe gustul si asteptarile tale. Nu vei primi mai mult (in sensul de nu vei obtine) decat daca esti deja multumit de ceea ce ai acum. Starea de multumire, de echilibru, de apreciere de sine este cea mai solida baza pentru a construi viitorul. Care sa arate si sa sune bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *