In cautarea edenului

autor paul ferrini cartea de spiritualitate intoarcerea in gradinaIntoarcerea in gradina
Autor: Paul Ferrini
Editura: ForYou
Categoria: Spiritualitate

Paul Ferrini, poet mistic, vizionar este autorul a 21 de carti de spiritualitate crestina, adevarate surse de intelepciune si de intelegere a vietii. Cartea “Intoarcerea in gradina” faca parte din seria “Reflectii ale mintii cristice”, alaturi de “Iubire fara de conditii”, “Linistea inimii”, “Miracolul iubirii”. In acelasi timp, Paul Ferrini este fondatorul si editorul “Revistei miracolelor”, tine conferinte in toata tara, ajuta mii de oameni sa inteleaga ce este iertarea, sa-si deschida inimile catre divinitate. Dupa cum spune Gerald Jampolsky, minunatele carti ale lui Paul Ferrini ne arata “cum sa pasim usor si cu bucurie pe planeta Pamant“. Autorul marturiseste ca a avut revelatii de la Isus Hristos, care ii spune:
”Totul poate fi inaltat prin puterea iubirii neconditionate. Lumea ar putea fi un loc in care iubirea si compasiunea isi fac caminul”.

Isus este invatator al iubirii, El nu ne da 613 porunci (ca in Talmud) care sa ne spuna ce sa nu facem, ci doar 2 porunci, “iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti” si “sa nu ai alt Dumnezeu in afara de mine”. Multi inteleg invatatura sa ca bazata pe frica si vinovatie, dar gresesc, deoarece iubirea este singurul raspuns al problemelor noastre. Orice persoana care poate iubi neconditionat, poate accepta si ierta relele primite de la altii, este un ucenic al Divinitatii. Ea da si primeste iubirea inapoi de la cei din jur.

Se stie ca persoanele vesele, generoase, care au un cuvant bun pentru oricine, sunt foarte cautate si iubite de cei din jur. Ceea ce sustine Paul Ferrini si in conferintele sale este ca “toti suntem fiii si fiicele lui Dumnezeu, ca toti putem sa murim din cauza pacatelor noastre, dar sa ne si revendicam inocenta”. La fel ca Isus, fiecare dintre noi este rastignit, dar prin puterea iubirii, se poate inalta, poate lua decizia cruciala de a se apropia de El. Fiecare isi hotaraste soarta, isi alege calea in viata, si aceasta in urma unui imbold ce vine din inima sa. Divinitatea este cea care intinde o mana omului pentru a reveni la ceea a fost. Nevoia de libertate a omului l-a determinat sa paraseasca Gradina Edenului unde totul era perfect si minunat. Prin aceasta miscare omul a castigat liberul arbitru, constientizarea faptelor sale, bune sau rele, dar a pierdut increderea in sine, a cazut si greu a putut sa se ridice. Asa au aparut razboaiele, distrugerea naturii, poluarea, epuizarea resurselor energetice, gaurile in stratul de ozon. Cu alte cuvinte, gradina creata de om este total diferita de cea initiala, a lui Dumnezeu. Speriat de ororile savarsite, disperat, acum omul incearca sa se apropie din nou de Divinitate, sa se mantuiasca, sa accepte viata cu incercarile ei.

“Accept realitatea care se prezinta in fata mea, chiar si atunci cand ea pare infricosatoare sau intunecata. Ma deschid intelepciunii interioare pe care ea mi-o aduce, ma deschid capacitatii mele tot mai profunde de a iubi si de a nu ramane indiferent.”

Asa cum spune Isus “cere si ti se va da”. Omul nu trebuie sa fie pasiv, trebuie sa lupte pentru a se imbunatati, pentru dezvoltare personala, pentru a ajunge la o spiritualitate inalta; Trebuie sa-si vada natura divina, sa lupte pentru vindecarea sufletului prin iubire. Tot ceea ce vine din iubire este un miracol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.