Vampirismul energetic

energii-vampirism-energeticUn alt subiect care luase amploare la un moment dat in talk-show-uri, care s-a stins putin in ultima vreme, insa se poate intlani in viata de zi cu zi, e adevarat mai mult la nivel inconstient, adica e posibil sa fii victima unuia de mult timp fara sa iti dai seama. Asta se intampla doar pentru tu nu il etichetezi cu un nume. El are insa multe forme despre care vom vorbi, dar pe care poate este bine sa le recunoastem ca atare, sa ne ferim de ele si sa nu le punem o eticheta, nici macar aceea de vampirism, desi e tentant pentru ca suna atat de romaneste. Fenomenul este studiat stiintific in multe institutii si institute din Rusia, Statele Unite etc. la modul cel mai serios si cu finantari pe masura, este folosit in armata si in politica, dar nu despre acest tip de vampirism vom vorbi pentru ca nu ne va atinge pe noi, sper. La un nivel mult mai mic acesta se intampla la birou, provocat chiar de colegul care se plange mereu, care te supara sau intristeaza cand ti-e ziua mai draga. Si acesta este un tip de vampirism, dovada este ca dupa ce ai fost “atacat”, simti ca ti-a scazut pofta de viata, de orice, esti redus la o stare mai mult sau mai putin vegetativa. Cateodata simti ca instinctiv trebuie sa te feresti de o astfel de persoana. Daca nu o facem totusi inconstient si instinctiv, e bine, poate, sa ne autoeducam in a recunoaste acest tip de persoane pentru a ne proteja. Sunt persoane care traiesc o stare conflictuala permanenta, care se manifesta cel mai adesea prin sentimente negative, sunt carcotasi profesionisti, certareti cu experienta si putem cu totii sa spunem ca am interactionat cu asemenea persoane si am putut observa efectul pe care il au asupra noastra. Modul lor de manifestare denota un echilibru interior precar:

  – Persoanele care cer afectiune, care ar face orice sa atraga atentia, mai ales prin exemple negative, pentru a obtine compatimire, persoanele care spun ca orice rau ti s-a intamplat, lor li s-a intamplat un rau si mai mare, deci sunt mai demne de a fi iubite.

  – Persoanele vesnic nemultumite, isi spun ei ca sunt perfectionisti, de fapt gasesc un motiv de critica in orice. Prezenta lor creeaza disconfort in orice mediu.

  – Persoanele care se dau ranite la cea mai mica remarca nevinovata, care ne fac sa ne cenzuram la fiecare exprimare pentru a nu-i leza. Sunt persoane care nu se iubesc si nu se accepta si au impresia ca sunt criticati cu orice ocazie de ceilalti cand de fapt se critica singuri.

  – Persoanele agresive, care te provoaca, eventual, sa te comporti la fel ca metoda de aparare.


Singura metoda de aparare este propriul nostru echilibru sufletesc, interior, atunci cand putem sa interactionam cu ei de pe o pozitie de calm, detasare. Noi spunem ca persoana respectiva ne-a transmis energii negative cand de fapt ne-a luat din portia noastra de energie pozitiva. EI asta cauta, inconstient bineinteles. Ei sunt intr-o stare de profund dezechibru incearca sa se contra-balanseze. In mod sigur si noi am fost la un moment dat vampiri energetici, deci putem intelege de pe ce pozitie acestia interactioneaza cu noi. Cum am mai spus, echilibrul interior este obtinut printr-un un proces de autocunoastere si autoeducare. Spiritualitatea, nobletea sufleteasca sunt atributele unui om care traieste in concordanta cu Universul, un pas mare catre echilibru interior. Nu-i judecati prea aspru pe acei ce va sustrag din energie, din contra, momentan acesta este nivelul lor de intelegere, nu sunt fericiti in aceasta situatie, dezechibrul lor ii doare, dar ai grija sa nu te doara si pe tine. Daruieste iubire si asta vei primi inapoi.

3 thoughts on “Vampirismul energetic

 1. hurmuz says:

  Eu ma regasesc in – “Persoanele vesnic nemultumite, isi spun ei ca sunt perfectionisti, de fapt gasesc un motiv de critica in orice. Prezenta lor creeaza disconfort in orice mediu.” si in ” Persoanele agresive, care te provoaca, eventual, sa te comporti la fel ca metoda de aparare.”

  Asta inseamna ca sunt vampir energetic? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.