Napoleon Hill-De la idee la bani

pusculita-prosperitate-legea-atractiei-baniNapoleon Hill(unul dinte primii autori motivationali) considera ca orice persoana care ajunge sa inteleaga scopul banilor isi va dori, automat, sa-i aiba. Numai ca, doar dorinta nu ii va aduce in viata noastra. El considera ca prosperitatea poate fi adusa de dorinta puternica, aproape obsesiva, urmata de o planificare exacta a modalitatilor in care vom realiza telurile propuse. Napoleon Hill ne spune ca Andrew Carnegie, un simplu miner, a reusit sa manifeste mai mult de o suta de milioane de dolari,folosindu-se de aceste simple principii, care ulterior au fost verificate si aprobate de catre Thomas A. Edison. Acesta a determinat ca pasii folositi de acest exercitiu sunt necesari pentru obtinerea prosperitatii. Iata care sunt acesti pasi:

  1. Alegeti obiectivul , fiti precisi in definirea lui. Alegeti, de exemplu, sa manifestati o anumita suma de bani. Napoleon insista sa fim exacti asupra sumei, existand si un motiv psihologic in acest sens.

  2. Decide-te ce vrei exact sa dai in schmbul a ceea ce obtii. Conceptia lui Napoleon Hill este ca nu poti primi nimic daca nu dai ceva in schimb. Adica pregateste-te sa faci un minim de effort, daruind din timpul, energia, imaginatia ta pentru a primi lucrul dorit.

  3. Stabileste o data fixa pentru cand doresti sa primesti banii/lucrul respectiv.

  4. Creeaza un plan concret pentru a obtine ce-ti doresti. Incepe imediat cu primii pasi necesari.

  5. Scrie o declaratie clara, concisa care contine suma exacta de bani pe care o doresti, termenul limita de obtinere a lor, de asemenea noteaza ceea ce doresti sa dai in schimb, si descrie-ti planul care-l vei folosi pentru a obtine suma de bani dorita.

  6. Citeste aceasta declaratie de doua ori pe zi, cu voce tare, pentru ca efectul sa fie cel scontat ai grija sa repeti inainte de culcare, si prima oara cand te trezesti dimineata, atunci subconstientul va prelua informatiile mai usor.

  7. Vizualizeaza-ti rezultatul, simte si bucura-te de ceea ce “deja ai obtinut”-asa cum este recomandat si in filmul Secretul.

napoleon-hill-de-la-idee-la-bani-autoeducare-prosperitate-cartiCeea ce eficientizeaza acest exercitiu este dorinta puternica pe care o mentioneaza Napoleon Hill in cartea sa De la idee la bani. Trebuie sa avem o dorinta puternica de a reusi, urmata de un plan si perseverenta de a-l urma. “Trebuie sa realizam ca toti cei care au acumulat averi mari, mai intai au visat, sperat, Dorit, si Planuit inainte de a obtine banii.”

Rostirea declaratiei este de fapt un exercitiu de autosugestie, pe care ni-l propune si Brian Tracy si Anthony Robbins in cartile lor. Ce facem de fapt este sa ne programam mintea pentru a fi concentrata pe rezultat, iar automat toate actiunile ni se vor indrepta spre realizarea actiunilor favorabile indeplinirii scopului propus.
Un alt factor important este emotia pe care o simtim in legatura cu obiectivul propus. Trebuie sa ne simtim bucurosi ca si cum am primit lucrul respectiv-iar acesta este sfatul pe care ni-l dau toti vorbitorii motivationali ai timpului: Abraham Hicks, Jack Canfield, Rhonda Byrnes.

Vizualizarea este un alt pas important, si daca nu stam prea bine cu imaginatia, putem sa fim creativi si sa adunam cateva fotografii care ilustreaza exact ceea ce ne dorim. Viziualizarea acestora zilnic ne va stimula creativitatea si imaginatia, facandu-ne mai receptivi in reperarea situatiilor favorabile atingerii scopului.

Napoleon Hill argumenteaza aceste metode folosind exemple celebre ale celor care au pus in aplicare aceste metode ce tin de imaginatie si vizualizare : Columb, Copernic, Henry Ford, Thomas Edison, Lincoln, cu totii au pornit de la o idee si au ajuns la descoperiri si realizari mari. De la idee la fapta este o carte exemplara, destinata celor ce doresc sa-si indeplineasca scopurile si vor sa afle metode clare si eficiente. Cu siguranta merita testate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.