De vreo doua luni ma gandeam sa scriu ceva despre experienta unor oameni care au trait moartea clinica. “Intamplarea” a facut sa gasesc “Descinderea mea in moarte” de Howard Storm, una dintre cele mai cunoscute si de succes (comercial) carti care trateaza subiectul. Howard, un ateu convins, profesor de arte la Universitatea din Kentucky, este cel care traieste experienta in 1985 si apoi, in 2000, publica cartea, vorbind nu numai despre ce a trait in timpul in care a fost decorporalizat (sufletul a iesit din corp, asa cum avea sa-si dea seama cand si-a revenit din stare), dar vorbind si despre modul in care i s-a schimbat viata in urma celor traite.
Stiintific, fenomenul are explicatii diferite. Stiinta nu accepta existenta sufletului, insa toate marturiile coincid in detalii (nu integral, bineinteles, avem cu totii viziuni diferite, si anume lumina alba, senzatiile de calm si liniste de la inceput, apoi parerile de rau pentru lucrurile negative pe care le-am facut). In toate colturile lumii, oameni de diferite statuturi sociale, rase, religii, educatii au trait experiente similare, contrazise de stiinta ca fiind halucinatii. Nu s-a intors nimeni cu o dovada solida, deci este o chestiune de credinta. Au fost insa atat de multe cazuri, iar cei care le-au trait au convins pe cei apropiati de veridicitatea celor traite, inca acum fenomenul de “ near death experiences” este acceptat in lume ca fiind o experienta extrasenzoriala.
Rememorarea unor momente ale vietii este un element cheie in aceasta aexperienta pentru ca retrairea acelor momente are o alta semnificatie adesea, fata de cea pe care am dat-o in momentul vietii. Are intr-un fel, un scop educativ, arunca o alta lumina asupra a ceea ce este bine si ce este rau. Acest moment are loc in prezenta spiritelor superioare, a unor “fiinte de lumina” si are ca si corespondent in Biblie, “judecata de apoi”, este o evaluare a celor intamplate in viata, a progresului, cu scopul de a ajuta la indeplinirea misiunii pe care o avem fiecare.
In post-ul urmator vor fi marturiile celor care s-au intors si ce au invatat ei din aceasta experienta.