Afirmatii pentru sanatate

sanatate fericire Suntem cu totii o trinitate: corp, minte, suflet. Echilibrul celor trei, acordul si grija unei parti fata de celelalte sunt modul de viata recomandat, incat atunci cand una dintre parti sufera, trimite semnale catre celelalte, astfel incat sa atentioneze asupra dezechilibrului. Educarea, sau mai bine spus autoeducarea vin in ajutor. Informatiile exista, media main-stream nu le prezinta, ar trimite multe business-uri in faliment. Louise L. Hay are o abordare spirituala asupra sanatatii celor trei, nu redescopera roata, tot ce spune este de mult bun-simt, multe dintre lucruri le stim din intelepciunea populara, au fost poate transmise din strabuni, din vremuri in care oamenii erau mult mai intelepti decat tehnologizati.

Iata cateva dintre principiile lui Louise L. Hay in ceea ce priveste sanatatea:

– Nu trebuie sa te superi pe corpul tau. Supararea, mania fata de corp este o alta afirmatie care ii spune corpului sau unei parti a acestuia, ca il urasti. Informatia aceasta se transmite la nivel de celula, ele sunt constiente de fiecare gand pe care il ai.

– Corpul estre ca un servitor care munceste cat poate de mult pentru a te mentine intr-o stare de perfecta sanatate, el stie cum sa se vindece singur. Daca ii dai mancare sanatoasa, faci miscare, dormi suficient, gandesti ganduri pozitive, munca lui devine usoara.

– Nu poti avea o sanatate buna daca vorbesti sau te gandesti la boala ta. Sanatatea vine din iubire si apreciere. Asa ca, iubeste-ti corpul, vorbeste-i frumos, gandeste ganduri frumoase despre el, daca te supara sau au un disnconfort fizic din cauza unei parti a corpului, atunci poarta-te cu ea asa cum te-ai purta cu un copil bolnav: Spune-i ca o iubesti si ca faci tot posibilul sa se faca bine repede.

– Daca esti bolnav, exista lucruri in plus pe care le poti face in afara de a merge la doctor pentru a trata simptomul, corpul iti spune ca ceva din ceea ce faceai nu este bine petnru tine. Vei alege poate sa nu te simti ca o victima, ca un bolnav, asta iti injumatateste puterea.

– Corpul este o oglinda a credintelor noastre interioare. Viata nu este o serie de situatii intamplatoare, ci o cale catre inaltare spirituala. Este alegerea ta: poti gandi ganduri care creeaza o atmosfera sanatoasa si fericita, sau poti gandi ganduri care creeaza si perpetueaza boala.

Iata ce afirmatii, moduri de a gandi, recomanda Louise L. Hay, in sprijinul sanatatii fizice, dar si mentale:

  1. Imi place mancarea sanatoasa

  2. Imi iubesc fiecare celula a corpului

  3. Fac alegeri sanatoase

  4. Ma respect pe mine insumi

  5. Voi avea o batranete sanatoasa pentru ca acum am grija de corpul meu

  6. Descopar mereu noi moduri de a-mi imbunatati sanatatea

  7. Corpul revine la sanatatea optima pentru ca ii ofer ceea ce are nevoie la fiecare nivel

  8. Ma insanatosesc, dau la o parte mintea si las inteligenta mea launtrica sa lucreze la insanatosirea corpului meu

  9. Sanatatea este dreptul meu divin si il invoc acum.

  10. Sunt recunoscator pentru corpul meu, iubesc viata

  11. Sunt singura persoana care are control asupra obiceiurilor mele alimentare, si pot intotdeauna sa rezist sa mananc ceva daca aleg sa fac asta

  12.Apa este bautura mea preferata si beau multa apa petnru a-mi curata corpul

Avand ganduri fericite in minte este cel mai rapid drum catre fericire, alegand sa repetam aceste ganduri si afirmatii facem ceea ce se cheama autosugestie, iar aceasta ne poate asigura o sanatate buna si o viata linistita si implinita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.