Afla-ti nivelul de iluminare spirituala

evolutie spiritualitate Fie ca crezi sau nu, sufletele noastre au o incarcatura energetica mai mult sau mai putin pozitiva. Aceasta energie este in continua miscare, ea putand fi modelata…de catre gandurile si actiunile noastre. Afland care este nivelul spiritual la care te situezi iti poti schimba sentimentele, poti lucra la emotiile proprii, autoeducandu-te si chiar de ce nu iluminandu-te spiritual. Cativa oameni deja au resusit lucrul acesta, si nu, nu au fost neaparat sfinti sau calugari sau iluminati orientali, sa luam exemplul lui Lester Levenson -un om perfect normal si deloc spiritual, care ajungand bolnav intr-o stare terminala, a avut curajul si motivatia sa-si puna cateva intrebari existentiale. Cam cu motivatie incepe orice demers important, oricine se poate elibera spiritual daca isi doreste foarte mult acest lucru. Totusi, intorcandu-ne la ideea ca oamenii normali, departe de biserici, manastiri, temple, pot sa se ilumineze acasa, sau pot veni in aceasta lume mai iluminati decat ceilalti -astfel unii dintre acesti oameni iluminati traiesc printre noi, si nu neaparat in locuri sfinte. Exista o idee preconceputa ca nu poti fi spiritual daca nu mergi la biserica, daca nu esti practicant, totusi acest lucru este posibil. Asa cum este posibil si sa-ti modelezi mintea si sufletul in acea directie -cea a libertatii.
Primul pas este aflarea nivelului personal al iluminarii. Aceasta stare suprema este data de niste emotii cu vibratii foarte inalte, vibratii precum : bucuria, pacea, dragostea, ratiunea, acceptarea, bunavointa entuziasmul, curajul, in timp ce un nivel mai scazut al iluminarii este dominat de stari precum: mandrie, furie, dorinta, frica, suferinta cele mai negative fiind apatia, vinovatia si rusinea.
Fiecare stare declanseaza implicit cate o emotie mai mult sau mai putin pozitiva:
tabel de recunoastere a nivelului de iluminare

Iata si interpretarea proprie a tabelului:

  Cine este iluminat va trai in beatitudine si va considera viata ca pe ceva sacru, de nedescris in cuvinte.

  Cine este impacat si senin va trai in fericire si va simti ca viata este perfecta.

  Cine traieste bucuros va simti o stare de seninatate si va experimenta viata ca pe ceva complet.

  Cine este iubitor va fi plin de respect si va vedea viata ca pe ceva benign.

  Cine traieste la nivelul ratiunii este o persoana intelegatoare si va vedea viata plina de semnificatii.

  Cine accepta va fi iertator si va avea o viata armonioasa.

  Cine este binevoitor se simte optimist si va vedea viata cu speranta in suflet.

  Cine este neutru va simti ca are usor incredere in ceilalti si va vedea viata ca pe ceva satisfacator.

  Cine este curajos va simti ca este usor sa se afirme si va vedea in viata oportunitatile mult mai usor.

  Cine este mandru va aborda viata si pe ceilalti cu dispret fiind pretentios si exigent in ceea ce priveste viata.

  Cine este furios, se poate lasa prada urii avand o viziune antagonista asupra vietii. (sunt oamenii care fac din ceilalti dusmani fara motiv)

  Cine este dominat de dorinta, adica o persoana ambitioasa este foarte usor sa fie dezamagita.

  Cine este fricos se va gasi cuprins de anxietate privind viata ca pe ceva infricosator.

  Cine sufera traieste o stare de regret avand o viziune tragica asupra vietii.

  Cine se simte apatic poate avea accese de disperare, complacandu-se usor in lipsa de speranta si inutilitate -are sentimentul ca nu-si are locul nicaieri.

  Cine se simte vinovat va acuza foarte usor pe cei din jur avand o viata negativa, plina de rele.

  Cine este rusinos va fi usor de umilit de catre ceilalti avand o viata nefericita.

Acest tabel este preluat din cartea “Power vs Force” de David Hawkins. Aceasta ilustrare ne explica clar de ce cartea “Secretul” promoveaza mult ideea ca nu trebuie sa-ti doresti foarte mult un lucru, ci sa te comporti ca si cum il ai deja. Dorinta sta in calea puterii noastre de munca. Atunci cand ne dorim un lucru foarte mult, ratiunea noastra este umbrita de sentimentul de neajuns, de nerecunostinta fata de ceea ce avem deja. De asemenea putem observa de ce daca stam suparati pe cineva, sau daca ne simtim vinovati pentru un lucru intamplat in trecut -ne blocam curentul energiei pozitive, ramanand blocati la un nivel scazut de iluminare. Calea este sa incercam permanent sa ne situam in partea de sus a tabelului lucrand mult la pace-fericire, bucurie-seninatate, iubire-respect, acceptare-iertare, bunavointa-optimism, neutralitate-incredere, curaj-afirmare lasand la o parte tot ce este negativ.

Practic atunci cand vrem sa lucram cu noi insine, trebuie sa recunoastem sentimentele pe care le avem si sa le inlocuim cu cele pozitive. De exemplu, in momentul in care recunoastem dorinta, este bine sa practicam un exercitiu de exprimare a recunostintei fata de lucrurile pozitive pe care le avem deja in viata noastra. O data ce toate emotiile noastre sunt axate pe partea de sus a tabelului, stim deja ca viata noastra se indreapta intr-o directie buna. Caci asa cum vorbeste Abraham Hicks -stii ca iti este bine in momentul in care ceea ce faci iti aduce fericire. Iar atunci faptul ca suntem sau nu “iluminati” nu mai conteaza din moment ce avem asa de multe sentimente pozitive ce atrag tot binele din lume. Atunci iluminarea devine doar un detaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.