Programarea pentru succes

succes reusita motivatie tastatura Inainte de a vorbi despre asta, iata cateva intrebari propuse de Brian Tracy, la care am putea sa raspundem sau care cel putin, ne pot face sa ne gandim putin, atunci cand luam hotararea ca vrem sa fim oameni de succes:

  1. Sunt capabil sa las trecutul in urma si sa fac schimbari in viata mea?
  2. Astept tot ce este mai bun de la mine?
  3. Adopt gandirea pozitiva care va duce si la un comportament asemanator ?
  4. Sunt programat pentru succes?
  5. Fac permanent schimbari pentru a-mi creste potentialul de succes?

Programarea catre succes devine un lucru esential in conditiile in care stim cu totii ca devenim ceea ce credem despre noi. Asa cum un om care isi manifesta curajul in fapte se considera un om curajos, asa si fiecare dintre noi trebuie sa se astepte la ce este mai bun de la el, ca o promisiune ce se va implini negresit.

Iata legile succesului:

  Legea concentrarii spune ca, daca vrei sa ti se intample ceva in viata, trebuie sa te concentrezi asupra acelei imagini sau gand pana cand el devine realitate.

  Legea substituirii spune ca, daca vrei sa ai experiente benefice in viata ta, trebuie sa tii mintea focusata doar pe evenimente si ganduri pozitive.

  Legea repetitiei spune ca, daca vrem sa schimbam o schema daunatoare de comportament, trebuie sa alegem sa ne comportam intr-o maniera pozitiva in toate departamentele vietii.

  Legea relaxarii spune ca in privinta atitudinii mentale, incrancenarea nu este benefica – cu cat suntem mai relaxati si increzatori, cu atat suntem mai aproape de ceea ce ne dorim.

Singura constanta in univers este schimbarea. Asta inseamna ca permanent noi schimabm datele problemei, gandurile, idealurile, caile de acces. Pentru a atinge insa ceea ce ne dorim, trebuie sa pastram vie in minte inaginea a ceea ce vrem sa devenim: aceasta sa devina constanta noastra. Si o putem face, folosindu-ne de trucurile deja cunoscute: afirmatii (la timpul prezent), vizualizare (in culori, vie, repetata).
Adopta comportamentul pe care stii ca l-ar avea persona care iti doresti sa fii. La inceput va fi unul de suprafata, vei avea senzatia ca te pacalesti, insa fiecare comportament exterior aduce schimbari si in interior in starea de spirit, si invers. Curand te vei simti ca acea persoana de succes care vrei sa devii. Fa pasul de la dorinta la credinta si poti fi sigur ca esti pe drumul cel bun. Toate beneficiile pe care succesul ti le aduce sunt factori de motivatie, care te vor ajuta in momentele de indoiala.
Si gandeste-te, succesul este diferit pentru fiecare, drumul la fel, chiar si modul in care te bucuri de el, asa ca nu te compara cu ceilalti decat atunci cand asemanarile te apropie, diferentele nu arata decat ca fiecare dintre noi folosim, din cand in cand, un brand diferit de ochelari de soare- i.e. acelasi lucru il asimilam in mod diferit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.