Astazi, cu incredere

mare femeie fericitaIeri, la meteo, Busu a spus ca azi este ultima zi frumoasa inainte de frig. Nu este ultima zi din viata cu soare si caldura, insa cand m-am trezit dimineata aveam in minte sa ma bucur de azi, sa ii cuprind tot ce e frumos. Asa ca azi mi-am propus sa apreciez tot ce este frumos, nu numai soarele de pe cer. Asta nu inseamna ca nu voi vedea si nu vor fi si alte lucruri, altfel decat mi-as dori eu sa fie. Viata este imprevizibila, cum spuneam, si orice este posibil. Dar eu sunt intotdeauna cel care hotaraste unde isi focuseaza atentia.

Voi alege sa vad partea plina a paharului, lumina, mesajele pozitive? Asta mi-am propus sa fac! “Carpe diem”, adica traieste fiecare zi ca si cum ar fi ultima.

Voi trai centrata si in prezent. Ceea ce va doresc si voua. Am putea cu totii sa alegem sa vedem si lucrurile pe care pana acum le luam ca atare, cum ar fi sanatatea, familia, iubirea celor din jur. Doar cand le pierdem ne dam seama cat de importante sunt. Si acesta nu este un truc, o modalitate ieftina de a consola pe cineva “nu te supara ca ai pierdut nu stiu ce obiect, gandeste-te ca ai sanatate, familie, iubire”. Daca le ai, esti un mare norocos si ai putea foarte bine sa iti multumesti, tie si universului (lui Dumnezeu, daca crezi in el) pentru aceste bucurii. Acestea sunt parte din adevaratele valori, si iti dai seama de asta pentru ca ti se umple inima cand te gandesti la ele.

Bineinteles, sunt si lucruri materiale care iti aduc bucurie: casa, masina, pozitie sociala, insa ele sunt valori relative (oricand apare o masina mai buna, care te face sa ti-o doresti si sa fii nemultumit de ceea ce ai deja sau sa te simti inferior fata de cei care au deja noul model, si tot asa). Daca poti privi lucrurile materiale cu o anumita detasare, ca fiind create cu scopul de a te ajuta, nu de a te pune in incurcatura si de a te tenta ca putin sa te faca sa vrei mai mult, atunci poti fi multumit. Atunci ai linistea de a te bucura de ceea ce ai, in loc sa suferi din cauza a ce nu ai. Tu ai alegerea de a privi bogatia si nu lipsa, pentru ca nu lipsa doare ci atentia acordata ei.

Avem, deci, cu totii libertatea de alegere de a vedea ce este frumos sau ce este mai putin frumos. De fapt, le vedem pe amandoua, nu putem nega (sau putem, dar nu ne ajuta prea) ce ne deranjeaza. Hai sa acceptam cu totii ca anumite lucruri nu pot fi schimabte de noi, ca nu ii putem face pe altii sa se comporte in asa fel incat noi sa fim fericiti.

Cursul lucrurilor este oricum asa cum este, dar depinde noi cum il interpretam si unde ne indreptam atentia.

Unii oameni , mai pozitivi din fire, aleg sa vada ce este bun si frumos, pur si simplu din obisnuinta si iti dai seama de asta dupa felul in care te simti in preajma lor. Daca insa noi recunoastem ca nu avem aceaasta obisnuinta…da, ati ghicit, o putem forma.

Alegem, asadar, sa fim multumiti si fericiti cu toate darurile din viata noastra.

Alegem sa avem ganduri frumoase, calme, constructive.

Alegem sa avem incredere, nu frica, sa nu anticipam rezultate negative.

Alegem sa traim o viata si nu o problema.

Ceea ce trebuia demonstrat.

Motivationala zilei zice sa va fie viata minunata ca ziua de azi:

http://youtu.be/Kuwdw7KmGwA

Leave a Reply

Your email address will not be published.