Ciclul birou- pat

job stresReclama la care titlul va duce cu gandul nu este o exagerare si, din pacate, multi stiu asta pe propria piele. Este o confuzie oare a vietii cu serviciul? Un studiu spunea ca pierderea serviciului doare mai mult decat pierderea unei relatii (nu a unui om), adica ne echilibram mai greu dupa o concediere decat dupa ce ne-am despartit de un partener sau sot/sotie. Si asta pentru ca lumea materiala a devenit mai importanta decat sentimentele. Pentru ca ele nu tin de foame, aud pe cineva spunand. Dar sa nu vorbim despre cazul extrem in care nu sunt implinite nevoile de baza ale omului. Sa vorbim despre situatia in care jobul ocupa 90% din timp, 90% din atentia unui om, 90% din gandurile lui sunt in directia serviciului. Cand justificarea pentru orice alt aspect din viata neglijat este ca nu am timp, am serviciu.

Acolo unde iti este atentia, este si energia. Atunci cand ne culcam cu gandul la serviciu, ne sculam cu gandul la ce avem de facut acolo, este foarte putin probabil sa ne mai pese de multe alte lucruri. Atunci cand ii dedici toata atentia si energia ta, nu mai simti atractie pentru lucruri diferite de el, esti in stare sa dai tot pentru ca lucrurile sa mearga asa cum planuiesti, nu mai vorbim de situatiile in care colegii nu sunt la fel ca tine si te dezamagesc neinvestind acelasi timp si energie sau cand ai un esec sau cand munca nu iti este apreciata. Cu cat ai investit mai mult, cu atat mai mare dezamagirea.
Fiecare isi priveste serviciul asa cum stie, conform credintelor lui, rutinii lui deja formate, conform cerintelor sefului.
Dar din experienta, stim cu totii ca perioadele foarte incarcate la serviciu, in care toata energia se consuma acolo, sunt cele mai grele. Daca insa alegem sa facem asta ca stil de viata….principiul cauza-efect functioneaza. Oamenii pe care ii neglijezi, cu care nu ai rabdare sa vorbesti sau sa-i asculti, sa-i ajuti sau sa-i privesti pur si simplu vor suferi si acest lucru va lucra impotriva ta.
Nu suntem fiinte unilaterale, avem cu totii constiinta, suntem interconectati energetic. Un om stresat, mereu preocupat are o influenta proasta asupra celor din jur. La nivel inconstient cu totii citim limbajul trupului celuilalt si primim mesajul pe care ni-l trimite.
Importanta, atentia si dedicatia fiecaruia fata de job sunt lucruri pe care si le stabileste fiecare mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza. Cei din afara care incearca sa-i influenteze duc o munca zadarnica pentru ca fiecare este responsabil cu viata lui si ia deciziile in functie de ceea ce stie.

Daca aveti workaholici in jur, nu incercati sa-i schimbati. Nu veti reusi. Doar ei o pot face, si asta daca vor descoperi ca le este de folos. Daca isi vor asculta corpul atunci cand le spune sa se opreasca sau vor fi in legatura cu Sinele, care le va spune, prin sentimentele pe care le traiesc ca ceea ce fac este bun sau nu, atunci vor lua singuri deciziile cele mai bune pentru ei. Vor gasi modalitatea sa imbine toate aspectele vietii astfel incat sa traiasca bine. Pentru un workaholic, nu serviciul este problema, ci neglijarea altor aspecte: familia, iubirea, umorul, ele ar ajuta la stabilirea unui echilibru, desi fiecare isi poate gasi, pentru el, ceea ce functioneaza.

Serviciul, pana la urma, inseamna bani si pozitie sociala, insa cine spune ca acestea sunt cele mai importante lucruri? Chiar noi, atunci cand lui ii acordam cea mai mare parte din timpul si energia noastra.

Serviciul este una dintre valorile omului de azi. Care sunt insa valorile mai mari? Fiecare raspunde pentru el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.