Autoeducare si atitudine

atitudinea-invingatorului-autoeducareAtitudinea invingatorului
Autor:John C. Maxwell
Editura:Amaltea
Cateogoria: Autoeducare/Motivare

Ne dorim mereu sa castigam o competitie: fie ca e un examen, fie ca e o partida de tenis, fie ca e interviul pentru un nou job, ceea ce nu stim e ca pentru a reusi, e nevoie de o atitudine corecta, in abordarea luptei. Aceasta atitudine reiese din comportamentul nostru, este oglinda sufletului nostru.
Iata ce ne spune in acest sens, insusi autorul: “Daca atitudinea ta fata de lumea in care traiesti este pozitiva, atunci rezultatele pe care le vei obtine, vor fi extraordinar de bune. Daca ai o atitudine neutra fata de aceasta lume, rezultatele vor fi medii. Iar daca atitudinea este negativa, raspunsul pe care-l vei primi de la viata va fi negativ.”
Folosind o autoeducare a atitudinii, pentru ca aceasta sa devina pozitiva, echilibrata, apeland si la spiritualitate, atunci succesul va veni usor.
In acest sens, autorul ne sfatuieste:

evalueaza-ti atitudinea pe care o ai in prezent.
-apeleaza la credinta in divinitate pentru a-ti domina frica.
-alege un scop in viata.
-fii receptiv la schimbare.
-traieste in prezent.
-schimba-ti modul de gandire.
-dezvolta-ti obiceiuri bune
-fa-ti prieteni care te pot ajuta in realizarea scopurilor tale.
-alege-ti un model de urmat.
-invata din greseli.

La toate aceste sfaturi care tin de vointa noastra de autoeducare, autorul mai adauga sa nu uitam de spiritualitate, si de legatura noastra cu Creatorul si sa ne folosim de rugaciune pentru a intra in legatura cu divinitatea. Autorul ne invata sa avem incredere in Hristos, pentru a ne asuma orice risc in viata: “Numai cei neincrezatori nu-si pot asuma riscuri, cei increzatori pot accepta un esec, si apoi sa incerce inca o data. Ei sunt cei care se pot schimba.”
Cel mai bine este sa ne rugam ca sa ne aflam menirea noastra adevarata, care ne poate implini existenta.Si nu in ultimul rand, ai incredere in tine, te poti schimba si deveni un invingator, poti atrage in viata ta linistea, curajul, succesul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.