Barbatii prefera femeile independente

autoeducare-relatiiDe ce barbatii se insoara cu scorpii
Autor: Sherry Argov
Editura:Curtea Veche
Categoria: Dragoste/Relatii

Aceasta carte prezinta perspectiva unei femei puternice si independente asupra casatoriei, si a relatiilor cu sexul opus. Nu poate fi vazuta ca o reteta care merge la sigur, pentru ca este doar un punct de vedere, in schimb, prezinta cateva aspecte ce merita luate in considerare.
La o prima vedere, titlul cartii, frapant de altfel, poate starni cateva controverse, si pe buna dreptate. Dar, o data ce rasfoim cartea, putem observa ca autoarea vede femeia scorpie ca pe femeia independenta. Astfel titlul cartii ar putea fi: “De ce barbatii prefera femeile independente”, si este,de fapt, un manifest (comercial) al feminismului.

Ideea de baza a acestei carti, si indemnul scriitoarei este concentrarea atentiei femeii asupra ei insasi. Din punctul de vedere al autoarei, femeia moderna trebuie sa se puna pe primul loc, sa se simta bine in pielea ei,sa fie hotarata si sa nu faca sacrificii exagerate pentru barbatul pe care il iubeste, sa nu pretinda ca este altcineva pentru a-i face pe plac partenerului: “ E preferabil sa nu fii agreata pentru ceea ce esti, decat sa fii iubita pentru ceea ce nu esti” pentru ca partea aceea va iesi la suprafata mai devreme sau tarziu, anuland tot timpul pierdut in relatia respectiva. Iata cateva aspecte pe care autoarea le considera esentiale in cucerirea unui barbat:

1. Increderea in sine.
“Daca vrei ca barbatii sa te priveasca diferit, trebuie sa gandesti diferit. El trebuie sa vada ca esti singura care decide in numele tau si ca nu mai ai nevoie de nimeni ca sa te a jute sa-ti legi sireturile. Nimic nu distruge mai mult atractia unui barbat fata de o femeie decat o atitudine nesigura si fragila”.

2. Fericirea ta
“Cand un barbat consata ca esti fericita alaturi de el, dar ca la fel de fericita ai fi si daca nu ai avea nimic de impartit cu el, exact atunci incepe si el sa nu mai vrea sa plece de langa tine.”

3. Imaginea
“Atunci cand un barbat te vede imbracata sumar, gandul lui se indreapta instinctive spre toti ceilalti barbate cu care te-ai culcat inainte”

4. Angajamentul
“Atunci cand o femeie se arata prea dornica sa se implice intr-o relatie, barbatul va presupune ca este indragostita de o “fantezie”, sau de idea de a avea o relatie. Dar daca trebuie sa o cucereasca cate putin, progresiv, el va fi convins ca ea se indragosteste de el ca persoana.”

5. Increderea in el
“Atunci cand o femeie ii demonstreaza unui barbat ca are incredere in el, ii confera in acelasi timp un sentiment de forta si demnitate. Barbatul isi va dori sa dea dovada de probitate morala si sa se comporte corect.”

6. Sinceritatea
“Daca un anumit lucru nu este pe placul tau, el te va respecta pentru curajul de a-ti exprima preferinta.”

7. Intimitatea
“Daca vrei sa-I identifici si sa-i elimini pe aceia dintre pretendentii care se prefac, e suficient sa afli care este atitudinea lor referitor la amanarea sexului. Daca te place, un barbat este fericit sa-si petreaca pur si simplu timpul cu tine.”

8. Independenta financiara
“Cand un barbat vede ca te concentrezi pe indeplinirea propriilor tale aspiratii sau pe gasirea unor solutii de autoevaluare financiara, are mai multa incredere intr-o posibila casnicie cu tine, pentru ca nu mai trebuie sa-si faca griji pentru ca vei incerca sa-l deposedezi de bunurile lui.”

9. Aprecierea
“Cuvantul preferat al unui barbat este aprecierea. El isi doreste mai mult decat orice altceva sa se simta venerat si apreciat de o femeie. Cand ea ii arata cat de mult ii apreciaza eforturile, el se simte motivate sa-i puna toata lumea la picioare.”

10. Daruirea
“Nimic nu-I mai incitant pentru un barbat decat sa stie ca este indragostit de o femeie pe care se poate baza si care ii va fi cu adevarat alaturi.”

In concluzie, femeia trebuie sa fie ea insasi, si sa nu incerce prea mult sa impresioneze barbatii. In acelasi timp, femeia trebuie stie ce vrea, ea este demna si constienta de valoarea ei. Stilul autoarei este unul direct,ironic, uneori libertin si de aceea poate sa nu fie pe gustul tuturor, totusi, dincolo de argumentele uneori deplasate, aduse pentru independeta femeii, se ascund si argumente realiste si util de aplicat. Asadar, lasand la o parte prejudecatile la adresa titlului, cartea este o analiza complexa a femeii independente, cu exemple concludente, intr-o dispunere foarte organizata si practica, merita citita, macar pentru a vedea lucrurile si din alta persectiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.