Barbatul Manipulator

barbat agresiv vicleanAcum cateva zile am vorbit despre aceasta carte, “Barbatul manipulator”, de Dorothy McCoy unde am punctat principalele tipologii masculine. Acum vom vorbi mai multe despre felul in care putem observa indiciile barbatului manipulator.
S-a spus mereu “la donna e mobile” sau ca in spatele fiecarui barbat puternic exista o femeie puternica. Acestea sunt de fapt cazurile rare in care femeia este cea care manipuleaza barbatul. Barbatul, fiind un luptator, un cuceritor din totdeauna, nu prea suporta sa fie condus sau dominat de femeia lui. El doreste sa creeze regulile jocului pentru a detine controlul asupra partenerei, pentru a-i anihila liberul arbitru, pentru a o constrange sa-i urmeze planurile. Pentru aceasta, in functie de temperamentul sau caracterul sau, el va imbraca forme diferite de tipologii: “vesnicul baietel”, “eternul sportiv”, barbatul neajutorat”, “frumosul aventurier” sau “afemeiatul sarmant”.

In functie de slabiciunile sau preferintele femeii, fiecare tip de manipulator isi va gasi victima. Putem recunoaste ca fara lipsa de experienta a femeilor, n-ar mai fi cuceritori si victime. Femeile, de obicei vad ce este mai stralucitor la un barbat: frumusetea, veselia, sarmul sau aspectul sexy, pe cand “un barbat iubitor, sufletist, cinstit si de incredere este mai putin probabil sa foloseasca comportament manipulator sau sa va distruga planurile brusc si fara avertizare. Acesti barbati sunt directi”. Puteti sa-i judecati si dupa comportamentul lor anterior, acesta fiind un indiciu pentru viitor. Nu toate femeile sunt la fel de vulnerabile in fata unui manipulator. Un astfel de barbat isi va alege victima in functie de slabiciunile femeilor; astfel o femeie ranita in trecut va primi din partea lui o atitudine foarte amabila, politicoasa si inofensiva. O femeie care se considera urata va primi din partea unui asemenea barbat complimente asupra ochilor, picioarelor. O femeie foarte dedicata, ocrotitoare si generoasa va pica in bratele unui barbat ce va juca rolul unui neajutorat si bland ca o oaie, dar cand a prins victima, se va transforma intr-un lup.

De multe ori unele femei, chiar daca sesizeaza anumite semnale de alarma ale unui caracter urat, ele le ignora in favoarea placerii de a avea in apropiere un barbat sarmant, palpitant si sexy.

Iata cateva din calitatile unei casnicii reusite: respectul reciproc dintre parteneri, increderea unuia fata de celalalt, lucruri care au rolul de a-i uni pe cei doi. Aceasta relatie durabila are la baza onestitatea si responsabilitatea fiecaruia dintre parteneri, ceea ce vor duce la rezistenta la incercarile si loviturile primite de la viata.
Viata ne ofera multe cai de urmat, unele duc spre fericire, altele aduc numai necazuri. Trebuie sa stim ce drum alegem pregatindu-ne din timp prin studiului psihologiei viitorului partener.

Leave a Reply

Your email address will not be published.