Boala este un mesaj

ursulet temperatura termometru boliCand ai o indispozitie sau o durere fizica, aceasta inseamna ca primesti un mesaj prin care esti atentionat ca ceea ce faci, spui, gandesti nu iti este benefic.

Sinele superior isi face astfel simtita prezenta, iti trimite un semnal de alarma ca un anumit aspect al vietii tale nu este in concordanta cu binele tau superior. Toate bolile au o origine psihosomatica (psycho- suflet, soma-corp) – raul produs asupra corpului este de origine psihica. Pare o generalizare la prima vedere, insa fiecare lucru care ni se intampla are o explicatie, si bolile la randul lor au scop, pot parea o pedeapsa, cand de fapt ele sunt un ceas desteptator care atentioneaza asupra alegerilor facute. O banala indigestie, ai putea spune intr-o prima faza “am mancat prea mult, e normal sa mi se faca rau”, insa acesta este doar efectul. Cauza este mai adanca si depine de noi sa citim in noi, sa ne autoanalizam, sa vedem ce a dus la mancatul prea mult. Ce durere, frustrare ne-a facut sa incercam sa o alinam cu mancare.

Alteori ne imbolnavim pur si simplu inaintea unei situatii foarte stresante.

Emotia pe care o simtim inaintea zilei importante poate crea o boala (gripa, raceala) doar pentru a putea evita sa ne confruntam cu stresul. Sinele nostru superior gaseste o modalitate de a ne proteja, din cauza tuturor emotiilor pe care le-am simtit in asteptarea acelei situatii. Atunci cand mergem la medic speram sa ne vindecam, ii lasam lui sarcina de a ne vindeca, insa prin prisma aspectului spiritual, bolile sunt modalitati de ne cunoaste mai bine, de a descoperi unde si de ce gresim. Asta in cazul in care credem ca suntem raspunzatori de bolile noastre. Si nu trebuie doar sa credm, putem cerceta. Ne putem analiza si putem sa cautam in spatele fiecarei intamplari un sens ascuns. Nu il vom gasi intotdeauna, insa important este sa punem intrebarea pentru ca raspunsul va veni mai devreme sau mai tarziu.

Lazarev a scris o carte minunata, “Cauzele spirituale ale bolilor” in care gaseste legatura intre tipul de afectiune si cauza ei psihologica sau mentala.

De exemplu problemele gatului sunt determinate de teama de a intreba si de a se exprima (o legatura logica, intrucat gatul este folosit pentru a comunica), constipatie – refuzul de a se debarasa de vechile scheme devenite inutile si multe altele.
Suntem cu totii trup, minte, suflet si toate lucreaza impreuna pentru noi. Un dezechilibru al unei parti a intreguui se va face simtit in tot sistemul. Sufletul nelinistit, mintea agitata trimit semnale corpului pentru ca, uimitor, atunci cand acesta doare se creaza panica si se acorda atentie intregii noastre trinitati. In urma mesajului de disconfort primit putem alege sa tratam local, doar organul, sau sa vedem si cauza. Tu ce mesaj ai primit? Esti gata sa-l descifrezi?

3 thoughts on “Boala este un mesaj

  1. AutoEducare says:

    Buna ziua, daca durerile se manifesta doar la trezire, inainte de a merge la baie si de a ne dezmorti, nu cred sa fie ceva serios, dar daca persista si pe parcursul zilei nu strica o vizita la medic.

  2. AutoEducare says:

    M-am documentat mai bine despre durerea lombara, ea are loc dimineata din cauza ca acea zona nu a fost oxigenata, din cauza lipsei de miscare din timpul noptii. Doctorul John Sarno, in cartea sa despre durerile de spate, numeste cauza acestui tip de durere “deprivarea de oxigen” -din aceasta cauza aceste tipuri de dureri se intampla in pat, cand circulatia sangelui este incetinita si exista o stare de oxigenare redusa. Circulatia sangelui poate fi pusa in miscare prin usoare exercitii fizice, contractia muschilor, mai exact “gimnastica de dimineata” menita sa ne invigoreze. Sper ca a ajutat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.