Ce ii cerem lui Dumnezeu?

praying_hands“De ce oamenii se adreseaza majoritatea timpului lui Dumnezeu? Pentru ca El sa le aranjeze afacerile, sa le satisfaca dorintele. Pana cand se vor comporta ei ca niste copii pretentiosi, capriciosi? Cand vor intelege ei ca, din contra, trebuie sa ii ceara sa indeplineasca voia sa, sa il slujeasca, sa participe la lucrarea sa?

Poate ca Dumnezeu are deopotriva nevoie de minti si de brate…Iata deci rugaciunile pe care trebuie sa i le adresati de acum inainte: “Doamne Dumnezeule, Tu mi-ai daruit deja totul cu multa generozitate, eu nu iti cer nimic, te rog numai sa ma iei in slujba ta, sa particip la lucrarea ta”. Ce bucurie ii veti darui in acel moment lui Dumnezeu si ingerilor sai! In mijlocul acestei multimi care pretinde ca intreg cerul sa se mobilizeze pentru a-i satisface nevoile egoiste, ei vor zari semnalele luminoase pe care le lansati si vor spune: “In sfarsit, iata o fiinta care a inteles, sa o primim printre noi”. Veti face astfel dovada de puritate.

Atunci cand vorbesc despre puritate, ma refer inainte de toate la puritatea gandurilor si a sentimentelor asupra carora vreau sa insist. Pentru a va purifica gandurile si sentimentele, trebuie sa evitati orice calcul egoist si, de cate ori puteti, sa faceti dovada ca sunteti dezinteresati si generosi.
De fiecare data cand incercati sa obtineti avantaje personale dintr-o situatie, va innegurati, contractati datorii ce va impovareaza. Desigur, nicio justitie umana nu va veni sa va ceara socoteala, pentru ca justitia umana nu se ocupa de ganduri si sentimente. Dar Justitia Divina isi va trimite portareii si va trebui sa va platiti datoriile. Veti spune: ”Cum asa, sa ne platim datoriile?” – Da, si aceste datorii se platesc in planul psihic prin niste privatiuni, prin niste suferinte. Starile de apasare, de intuneric interior pe care le simtiti uneori sunt rezultatul datoriilor pe care le-ati contractat. – Cum sa le platim insa?- Prin bunatatea noastra, prin generozitatea si abnegatia voastra.

Dar, mai ales, straduiti-va sa nu contractati altele noi”.

Omraam Mikhael Aivanhov

One thought on “Ce ii cerem lui Dumnezeu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.