Cezar si cainii

cesar millan si eckhart tolleA invatat sa comunice mai intai cu cainii si apoi cu oamenii. Mult timp i-a fost mai usor sa interactioneze cu primii. De ce oare? Pentru ca pentru caini scopul este starea de echilibru, starea de bine. Pentru oamenii scopul este aprecierea primita de la ceilalti si/sau banii, pozitia sociala etc. In final, nu e nicio diferenta, banii, recunoasterea, faima sunt sinonime pentru starea de bine, sunt ceea ce oamenii aleg sa aiba pentru a fi fericiti. Ceea ce nu este in regula este ordinea, banii pentru a fi, apoi, echilibrat, multumit, cand de fapt oamenii pot alege sa fie in echilibru interior si apoi jungla vietii devine o alee luminata, cu multe indicatoare in care este mai usor sa obtii lucrurile care tin de viata sociala.

Atunci cand Cesar Millan s-a intalnit cu Eckhart Tolle, amandoi maestri in arta de a comunica, unul cu cainii, celalalt cu oamenii, ambii au descoperit cat de aproape sunt si ca de fapt au acelasi limbaj, se afla amandoi pe un teren comun.

Ce principii de viata au ei in comun:

1. Nu reactiona la ceea ce face celalalt, actioneaza in functie de cum esti tu si permite-i si altuia sa fie asa cum doreste.
2. Daca recunostem cu totii ca este mai usor sa iti exprimi iubirea fata de caini, de ce nu ar fi la fel si cu oamenii, trebuie doar sa lasam deoparte gandirea si ego-ul care ne separa.
3. Relatia dintre om si caine este minunata si mai usor de stabilit, pentru ca intr-o relatie buna este nevoie ca ambii sa doreasca sa comunice si sa ofere. Din start cainele este disponibil pentru toatre acestea, de aceea omul raspunde atat de usor la deschiderea lui. Oamenii asteapta adesea pe celalalt sa faca primul pas, sa arate semne ca isi doreste sa impartaseasca, insa adesea asteapta degeaba, daca si celalalt functioneaza pe acelasi principiu. De aceea “fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”.
4. Traind in prezent esti deschis si receptiv la tot ce iti poate oferi viata. Indiferent de ce-a fost si va fi, om sau caine, ACUM e momentul.
5. Fluxul care mentine viata este a da si a primi. Ofera si vei primi. Emotii, ajutor, orice. Cainii o fac fara a cere nimic in schimb. Am putea invata de la ei, pentru ca ceea ce oferi, Universul trimite inapoi catre tine ca raspuns.

Iata si intalnirea dintre cei doi magicieni.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=vuOVBgypTyQ

Leave a Reply

Your email address will not be published.