Cum lucreaza Dumnezeu

Datorita felului in care ai fost construit de Dumnezeu (adica modului in care este Dumnezeu), orice sentiment poate fi trait fara existenta unui eveniment corolar stimulator, ce vine din afara. Aceasta este, fara indoiala, unul dintre cele mai marete secrete ale vietii. Acesta este modul in care lucreaza Dumnezeu.

Stiai ca poti sa te gandesti, pur si simplu, la un eveniment si sa captezi trairile pe care vrei sa le experimentezi?
Priveste un film de groaza – sau unul romantic. Nu e necesar sa treci printr-o experienta exterioara cu propriul tau corp, ca sa simti ce simte persoana din film. Poti chiar sa stii foarte clar ca persoana pe care o vezi pe ecran nu este implicata in actiune, ci doar interpreteaza un rol. Chiar nu conteaza. Oricum vei trai aceleasi simtaminte. Producatorii de filme numesc acest lucru “a obtine increderea publicului”. Sarcina lor este sa faca un film atat de realist, incat tu ajungi sa-ti anihilezi neincrederea.

Poti sa folosesti aceeasi tehnologie cu ecranul mintii tale, plasandu-te in rolul principal si pornind actiunea! Poti sa traiesti orice senzatie doresti, in orice moment doresti. Iar acum urmeaza adevaratul miracol. Adesea vei descoperi ca, prin crearea unei anume trairi interioare, poti crea un eveniment in afara ta.

Ai perceput clar ce-am spus? Nu e o afirmatie de doi bani. Este vorba de un anunt de o importanta enorma. Crearea unei stari in interiorul tau poate crea un eveniment in afara ta. Acest lucru se intampla deoarece trairile, sentimentele ,misca energia – iar energia este materia din care e facuta viata.
Acest fenoment este abordat, cu o extraordinara acuratete, intr-o carte clasica, “Puterea gandirii pozitive”, scrisa de Norman Vincent Peale, un preot crestin, care a inteles ca simtamintele sunt un dar de la Dumnezeu care ne confera puterea creatiei.

O privire asupra acestui proces, putin mai moderna si nu de orientare crestina, este oferita de cartea contemporana “Cere si ti se va da”, scrisa de Esther si Jerry Hicks, care ne vorbeste despre puterea bucuriei – cum sa intri in contact cu ea, cum sa o creezi si cum sa o folosesti ca pe o unealta minunata petnru a-ti crea experiente bogate si depline.
Faptul ca poti crea ceva, imaginandu-ti acel lucru cu mintea ta, vazandu-l ca si cum s-ar fi implinit deja si dandu-ti voie sa experimentezi trairile asociate cu acesta, reprezinta dovada celei mai marete stiri de care omenirea a auzit vreodata: Dumnezeu nu vrea nimic.
Daca Dumnezeu ar fi vrut ceva specific din partea noastra, e greu de crezut ca ne-ar fi atribuit puterea de a crea ce vrem noi! Si totusi, noi avem aceasta putere. Credeti acest lucru? Daca nu, atunci bineinteles ca nu aveti nicio putere – deoarece voi va folositi puterea, pentru a crea realitatea ca nu o aveti!

(“Faca-se dupa credinta voastra”)

Dumnezeu ii spune omenirii un singur lucru: “Vrerea mea pentru voi este vrerea voastra pentru voi” Acest lucru deschide spatiul pentru miracole. Miracole personale, in propria voastra viata, de zi cu zi.

Acesta este modul in care Dumnezeu se ingrijeste de voi, oferindu-va puterea de a fi voi insiva. Fiecare fiinta umana are capacitatea de a-si crea propria realitate, in orice moment de acum. De aceea, Acum este cel mai important monent care exista – punct de vedere demonstrat elocvent de Eckhart Tolle, in carte sa extraordinara “Puterea prezentului”.
Si nu ceea ce faci in momentul prezent este cel mai important element in procesul creatiei, ci modul in care simti. Sentimentele tale, trairile tale sunt cele care iti creeaza realitatea interioara, iar realitatea ta interioara iti creeaza experienta exterioara.

Acest lucru te pune in scaunul soferului. Din nefericire, multi oameni nu stiu sa conduca. Ei nu detin controlul, deoarece simtamintele lor pot adesea sa-i domine si sa-i conduca.

Neale Donald Walsch, Ce vrea Dumnezeu

Leave a Reply

Your email address will not be published.