Cum sa fii popular si carismatic

carisma popularitate dezvoltare personalaLaurie Smale este un speaker inspirational si Guru al trainingurilor pentru dobandirea succesului, el tine discursuri motivationale despre eficientizarea conversatiei, a interviurilor pentru slujbe, s.a.m.d. Pe scurt, Laurie isi pregateste cursantii pentru o incredere in sine si o carisma solide. In audiobookul sau “How to create your own charisma” (Cum sa-ti creezi carisma personala) el ne da urmatoarele sfaturi pentru dobandirea popularitatii si carismei personale:

  Totul Incepe cu un salut
  Este foarte normal sa te simti stanjenit atunci cand intalnesti oameni pe care-i vezi pentru prima oara, dar trebuie sa ai curajul, in primul rand, sa-i saluti.

  Puterea complimentului
  Pentru ca ceilalti sa te placa trebuie ca tu sa-i placi mai intai. Un compliment venit din inima va fi intotdeauna apreciat de partenerul tau de discutie.

  Interesat vs. Interesant
  Incearca sa te concentrezi mai mult pe a fi interesat de cei din jur, in loc de a parea interesant. Interesul sincer pentru partenerii tai le va atrage simpatia pentru tine.

  Intalneste oameni noi
  In general avem obiceiul de a ne petrece timpul doar cu oamenii cu care avem ceva in comun. Dar daca nu trecem peste barierele prejudecatilor noastre, nu vom putea niciodata sa ne crestem popularitatea si sa intalnim alti oameni interesanti.

  Afirmatiile si autosugestia
  Foloseste puterea afirmatiilor si repeta-ti zilnic convingerile cele mai importante: “Pot fi interesat de ceilalti si ei vor fi interesati de mine la randul lor.” In loc de credintele tale vechi conform caruia esti timid si nu poti deschide o conversatie, foloseste-te de puterea autosugestiei, eliminand in felul acesta orice gand negativ din mintea ta. Stabileste noi obiective, noi credinte care te pot ajuta sa devii increzator, si repeta-le zilnic cu tarie.

  Carisma ce porneste din garderoba ta
  Tinuta este la fel de importanta ca si discursul tau. Adu-ti aminte ca de multe ori ceea ce porti vorbeste mai mult despre tine decat o pot face cuvintele tale. Astfel o rochie sau un sacou mai deosebit poate spune: “Observa-ma! Sunt important/a.” Alteori imbracamintea ta poate spune: “Nu am avut timp sa calc/spal/asortez.” Asa ca ai grija de garderoba ta, este foarte importanta, si tocmai puterea ei este de prea multe ori subestimata.

  Carisma inseamna si iubire de sine
  Fa tot posibilul sa te placi pe tine insuti. Procesul de a fi placut de ceilalti porneste tocmai in creierul tau, prin convingerea ca fie vei fi placut/a sau nu. Astfel dupa ce aceasta convingere a fost formulata in mintea ta, vei declansa actiunea potrivita pentru a intari acea convingere si a o adeveri. Fii convins ca vei place, si tocmai acea incredere in sine va fi factorul determinant al popularitatii tale. Esti ceea ce esti si daca-ti place cine esti vei vorbi cu o anumita carisma despre ceea ce gandesti, planuiesti, atunci vorbele tale vor fi ascultate cu interes, pentru ca pornesc dintr-un anumit sentiment de iubire de sine, care este greu de ignorat.

  Fii un bun ascultator
  Nu in ultimul rand , asculta ceea ce altii au de spus, chiar daca ti se pare plictisitor. Este ironic, dar de foarte multe ori pentru a fi popular printre ceilalti, trebuie sa fii pregatit sa asculti de mai multe ori acelasi lucru, chiar daca il stii, si de fiecare data sa pari surprins. Fii respectuos si carismatic fata de interlocutori, si astfel, fii pregatit sa primesti portia ta de popularitate in randul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.