De ce barbatii se insoara cu scorpii

de ce barbatii se insoara cu scorpii argov
Sherry Argov, publicista si autoare cunoscuta pe plan international, a colaborat cu reviste prestigioase ca: Cosmopolitan, Elle, L’amour, Playboy, etc. Tot ea este autoarea cartii “De ce barbatii se insoara cu scorpii” Dar ce intelege ea prin cuvantul “scorpie”? Folosit, de altfel, in mod ironic, el denumeste o femeie increzatoare, independenta, cu personalitate, stapana pe ea. Din perspectiva lui Sherry Argov, intr-o relatie amoroasa, barbatul va fi atras de o femeie cu demnitate si mandra de valoarea ei.

Femeia interesanta este preferata in defavoarea celei perfecte, astfel cand o femeie se comporta artificial, barbatul nu va avea incredere in ea, si va rupe repede legatura. Sherry Argov ne indeamna sa nu credem ce spun cei din jur despre propria noastra persoana, adevarata frumusete este cea a sufletului, dupa cum spune si Sophia Loren: “Frumusetea se refera la ceea ce simti in interior, si este o atitudine ce se reflecta in ochi. Nu este un atribut fizic.”

Barbatii se uita cum esti imbracata, apoi fac pronosticuri, care vizeaza potentialul tau relational. Cu cat este mai mult imbracata, o femeie, cu atat este mai interesanta pentru un barbat, acesta avand placerea descoperirii acelei femei.

Barbatii nu sunt impresionati de femeile care fac tot ce li se spune, de femeile docile, ci din contra, sunt atrasi de femeile cu pareri proprii.
Barbatii sunt curiosi, ei vor sa descopere si sa cucereasca femeia, si sunt dezamagiti cand aceasta este prea dornica de a primi un inel pe deget. Lasa-i pe ei sa ajunga la aceasta intentie, in nici un caz nu face tu primul pas.
Daca vrei sa se ataseze de tine partenerul, trebuie sa-l determini mai intai, sa vada ca de fapt il iubesti pentru ceea ce este el, si nu ca-ti doresti cu orice chip o casnicie.

Deci evita presiunile, renunta la pretentii fata de el, fara obligatii, respecta-i libertatea de a alege.
Alta modalitate de a-l apropia mai mult de tine, este sa-l faci sa intrezareasca perspectiva unei despartiri, atunci el singur va gandi cu placere la posibilitatea unei relatii trainice. O lupta grea dusa pentru cucerirea unei femei, va duce la o implicare emotionala serioasa. Asa ca nu-I face cunoscut programul tau zilnic, nu-l interoga despre ceea ce face el, lasa-I libertatea intacta, fa-l putin gelos cand vezi ca nu-l interesezi. Iesi cu o prietena, aratandu-i “ca iti esti suficienta tie insati, si nu ai nevoie de el ca sa-ti confirme propria valoare.”

Este gresit sa crezi ca abilitatile tale sexuale stau la baza unei relatii trainice; daca un barbat se culca cu tine nu inseamna neaparat ca te iubeste, si nici nu-si va schimba sentimentele fata de tine pentru sex. Daca te place un barbat este fericit sa-si petreaca timpul cu tine. Adopta o atitudine rezervata pentru a avea timp sa-i descoperi calitatile si pentru a vedea daca va potriviti.
Nu face pe experimentata atunci cand faceti prima data sex, si daca nu-ti pierzi mintile si-ti vezi in continuare de viata ta, el te va privi cu alti ochi si isi va dori sa continue relatia.
De obicei barbatul incearca sa te faca geloasa pentru a-ti testa afectiunea pentru el, pentru o confirmare a dragostei tale. Tu incearca sa platesti cu aceeasi moneda, si vei vedea cum revine la tine, si chiar cu mai multa atractie.

Fii calma si rationala chiar daca te neglijeaza din cauza serviciului din cauza unor motive bine intemeiate.
In nici un caz sa nu fii curioasa asupra potentialul lui lui financiar, si din contra, arata-i ca o duci bine cu banii, si ca doar persoana lui este importanta. “Barbatii nu te judeca dupa cati bani ai, pe ei ii intereseaza cum iti planifici finantele de care dispui.” Ei admira femeile care vor sa se ridice singure, si care nu depind financiar de barbati.
Apreciaza generozitatea unui barbat si multumeste-i. In acelasi timp fii atenta in a recunoaste zgarcenia altuia. Acesta din urma nu va fi dispus sa-si imparta timpul cu tine, si cu atat mai mult caminul sau viata.

Cartea “De ce barbatii se insoara cu scorpii” prezinta principii relationale de dezvoltare personala destinate femeii moderne, unele intuite deja, altele necunoscute inca, dar comentate cu simplitate, si foarte usor de aplicat in practica. Cartea se citeste usor, avand si numeroase exemple, despre cum trebuie sa te comporti intr-o relatie, pentru ca aceasta sa dureze. In fond barbatul nu este o reduta ce trebuie cucerita, ci un om pe care trebuie sa-l iubesti, si alaturi de care sa traiesti cat mai armonios.

3 thoughts on “De ce barbatii se insoara cu scorpii

  1. Stela says:

    barbatii sunt proiectii ale barbatului nostru interior…deci, vom atrage prin legea rezonantei barbatii prin care reusim sa ne vedem pe noi insane asa cum suntem cu adevarat…

Leave a Reply

Your email address will not be published.