Despre Satan- ispita gandurilor negative

satan“Satan inseamna a gresi a aluneca, a te intoarce de la Dumnezeu si de la Adevar, este un nimic care incearca sa fie ceva.
Il respingi pe Satan atunci cand stergi din mintea ta ideea ca nu poti. Trebuie sa refuzi frica si indoiala in mintea ta pentru ca ele sunt minciuni despre Omnipotenta lui Dumnezeu. Doar prin constiinta si constienta spiritual omul poate sa isi rezolva problemele si indoielile.

In noi toti este o dorinta interioara de a creste, de a ne extinde, de a inainta. Este o necesitate cosmica in noi toti sa exprimam forta data de Dumnezeu. Totusi conditiile, circumstantele, opiniile celorlalti si propriile ganduri de frica impiedica progresul.

Exemplu: omul isi doreste o vindecare, dar i se spune ca boala este incurabila, ca situatia lui este fara speranta. El asculta opiniile prietenilor si este “pacalit”, astfel sucomba in fata disperarii. Aceasta este lupta dintotdeauna dintre Sinele superior si inferior, dintre tine si idealul sau dorinta ta, dintre faptele materiale, mintea combativa si aspiratiile, nevoile spirituale, idealurile din tine.

Dumnezeul tau personal este ideea sau dorinta ta dominanta, cea care iti ghideaza atentia. Orice te intereseaza mai mult poate fi considerat Dumnezeul tau pentru ca iti conduce gandurile si emotiile.

Daca esti bolnav, iti detasezi atentia de la dureri, simptome, si te concentrezi pe forta vindecatoare din tine, stiind ca intreg corpul iti este transformat de lumina Lui, simtind si stiind ca asa cum ceri asa vei primi: avand atentia asupra fortei vindecatoare a Lui, vindecare vei primi.
Satan (=gandurile negative) te provoaca atunci cand te rogi pentru vindecare- asta inseamna frica, indoiala, neliniste – apar in mintea ta, indepartandu-te de la starea normala, de liniste, de prezenta a lui Dumnezeu. Mintea mereu in miscare va gandi “e prea tarziu”, “nu se poate”, “nu meriti”. Cand ai aceasta lupta in mintea ta, atunci se poate numi ca ai pe Satan cu tine sau impotriva scopurilor si ambitiilor tale. El este o figura de stil.

Atunci cand atentia este la Dumnezeu, atunci iubirea lui reverbereaza si puterea lui creatoare lucreaza prin tine. Este manifestarea legii cauzei si efectului, care este impersonala. Ea iti aduce iubire sau frica, sanatate sau boala, bogatie sau saracie, depinde unde este atentia ta: la lucruri si sentimente pozitive (Dumnezeu) sau la cele negative (denumit generic Satan, pentru ca trebuia sa poarte un nume).

Hraneste mintea cu premise care sunt adevarate, nobile, dumnezeiesti si astfel subconstientul iti va fi cel mai bun prieten, lucrand armonios cu mintea constienta.

Cand lucrurile merg bine, omul este inclinat sa se relaxeze, sa ia lucrurile usor, sa nu se mai roage. Totusi cand ceva rau se intampla, incepe sa-si puna intrebari “De ce mi se intampla asta?”, “Nu m-am gandit la boli, nici nu am auzit de ea”. Ceea ce omul trebuie sa inteleaga despre legea cauzei si efectului este ca lucrurile se intampla dupa credintele noastre. Nu dupa ce rostim cu voce tare, ci dupa cum credem in adancul sufletului si gandim in adancul mintii- subconstient. Credinta este un gand al mintii. Un om poate fi un credincios perfect: merge la biserica, tine post, da bani la saraci, chiar este voluntar in diferite cauze, urmeaza toate regulile, riturile si ritualurile, insa el va avea in viata situatii si circumstante in ton cu felul in care simte si gandeste. Nu ceea ce se vede conteaza, nici ceea ce se rosteste, atata vreme cat sunt diferite de ceea ce se simte si se gandeste”.

Ca in povestea cu indianul Cherokee: dintre lupul rau si lupul bun, castiga lupul pe care il hranim mai mult.

Joseph Murhy- Living without Strain

Sursa foto

3 thoughts on “Despre Satan- ispita gandurilor negative

  1. hhh says:

    Multa dezinformare.Satan inseamna altceva, o alternativa. Este Dumnezeul acestei lumi terestre. Unii rezoneaza mai bine cu Satan, altii cu sfintii. Depinde si de etapa vietii. Satan te poate ajuta in viata in cariera mai ales. Cere in schimb sa vada potential in tine. Nu L mai blamati ca nu e rau, e altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.