Joe Vitale – Marketing Spiritual

speaker motivational autor dezvoltare personalaJoe Vitale imbina tehnici de marketing si principii spirituale, totul cu scopul de gasi calea care ne va face fericiti. Iar fericirea nu este un lucru mare, este o minte ordonata si un suflet care nu este neglijat.

Termenii care compun titlul cartii nu par a fi din aceeasi poveste, dar cartea incearca sa puna de acord interiorul cu exteriorul, sa gaseasca calea care duce spre implinirea spirituala si materiala.“Daca nu ne place ce vedem in lume, tot ce trebuie sa schimbam este constiinta, si lumea se schimba pentru noi “ Lester Levenson. Cartea aduce in discutie si spiritul, Sinele Superior, recunoasterea lui in fiecare dintre noi atunci cand propune metode de dezvoltare personala sau spirituala.

Contactul permanent cu Sinele Superior ajuta schimbarea vechii paradigme, a vechilor conditionari cu altele stabilite constient, in interesul si pentru binele nostru superior, dar si imediat, material. Nu este usor sa schimbi paradigmele, apare mereu indoiala, nelinistea, iar una dintre cauze este ignoranta. Confuzia este doar acea stare dinaintea claritatii. Trebuie sa cunosti adevarul, si el te va elibera.

Credinta cea mai profunda a cartii si a teoriei lui Vitale este ca intotdeauna exista o alta cale, o alta modalitate de a face lucrurile, daca acum nu esti multumit cu ceea ce esti sau ai. Si tocmai nemultumirea inseamna ca trebuie sa cauti un alt drum. Si el exista. Si daca crezi ca nu exista, intreaba-te ”de ce nu ar exista?”.

Pasii pentru obtinerea a ceea ce-ti doresti:

    -Primul pas in a-ti crea noul drum pe care sa-l urmezi este sa stii ceea ce nu-ti doresti. Si nu este foarte greu, mass-media exact asta prezinta: toate lucrurile rele pe care nu si le doreste nimeni. Cateodata chiar realitatea noastra reprezinta exact ceea ce nu ne dorim. Si aceasta se poate schimba. La baza dezvoltarii personale este principiul daca exista o dorinta, exista si o cale.

    -Odata ce stim ceea ce nu ne dorim, trecem la pasul doi: putem schita ceea ce ne dorim, reformuland fara negatii: “nu imi doresc atatea facturi” devine ”imi doresc suficienti bani ca sa imi pot permite tot ce vreau”. Pentru a ajunge la destinatie trebuie sa alegi incotro vrei sa mergi, nu are niciun rost sa te plangi ca nu esti in locul potrivit. Daca nu alegi constient, atunci lasi totul la mana subconstientului. Carl Jung spunea “Pana nu faci subconstientul constient, el te va ghida, si asta tu vei numi destin”.

    -Urmatoarea intrebare care apare dupa ce ai stabilit ceea ce vrei este “care este scopul acestui lucru?”. Asta pentru ca e posibil sa iti doresti un lucru doar pentru a-ti satisfface ego-ul. Iti poti dori o masina pentru a parea important, iti poti dori o afacere de succes pentru a demonstra celorlalti ca esti o persoana respectabila. Cu totii ne traim viata condusi orbeste de anumite dorinte. Politicianul poate fi doar un copil care are nevoie de atentie, femeia de afaceri poate fi tot tanara care are nevoie de a simti egala celorlalti, cel mai bine vandut autor poate fi un om care cauta admiratie si sa fie iubit.

Libertatea si puterea vin din a sti ceea ce iti doresti, fara a fi prizonierul acelor lucruri.
Ati observat ca sunt oameni care au acelasi tip de probleme care tot revin? Probleme de bani, de sanatate, de relatii. Si aceste probleme revin din cauza credintelor lor gresite: credinta ca nu pot avea bani, ca sunt bolnaviciosi, ca nu merita persoana potrivita. Pornind de la tipurile de probleme pe care le ai, iti poti da seama singur de credintele tale, de gandurile care iti revin cel mai des in minte, de ticurile verbale pe care le ai, si ele reflecta modul tau de gandire.
Vom face impreuna si urmatorii pasi si vom vorbi din nou despre credinte, in postul urmator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.