Lester Levenson despre iluminare

Fiecare cauta fericirea completa, fara urma de tristete, iar acea fericire este starea noastra naturala, de baza. Greseala pe care o facem este sa cautam fericirea in alte persoane, sau lucruri. De fapt fericirea suprema se afla eliminarea tututor dorintelor care de fapt ne limiteaza, este parerea lui Lester Levenson, un celebru afacerist american care a atins iluminarea. Putini stiu ca Lester este cel ce a stat la baza crearii metodei Sedona, alaturi de Hale Dwoskin. Dupa ce doctorii l-au trimis acasa, fara sanse de viata, el a invins boala, si a trait cu 40 de ani mai mult decat au estimat doctorii. Mai mult decat atat, el a trait impacat, fericit, implinit, iluminat, impartasind din calatoria sa spre iluminarea spirituala cu toata lumea, in seminariile, adunarile pe care le-a tinut, cat si in cartile sale. In audiobookul “In retreat” el ne vorbeste despre iluminare, despre lucrurile pe care ea le implica si despre ce se intampla atunci cand o atingem.

De ce ne fac lucrurile materiale fericiti?

Pentru ca in momentul in care am obtinut lucrul respectiv mintea, gandirea noastra excesiva inceteaza, ne mai trebuind sa caute lucrul respectiv, si natura noastra divina iese la suprafata. Asa ca fericirea trebuie cautata in interior, nu avem cum sa o gasim in afara.De asemenea, nici intelectul nu are cum sa ne-o dezvaluie, el poate doar sa ne indrume in directia corecta pentru a o gasi, iar acea directie este linistirea mintii.

Sa fim simpli martori

Lester ne recomanda sa nu fim cel care face actiunea, nici agentul care suporta actiunea, ci martorul. Cu cat devenim mai mult martori ai vietii, cu atat devenim mai detasati de corp, si cu atat mai mult devenim mai mult ceea ce suntem cu adevarat. Trebuie sa observam lucrurile, sa le acceptam, sa le ingaduim sa se desfasoare. Desigur ca sunt multe calitati despre care se stie ca este bine sa le avem, de exemplu modestia, bunatatea, dar cea mai mare calitate este detasarea de lucruri.

Ce se intampla dupa iluminare

Lester Levenson si-a castigat libertatea fata de lume si ne indeamna sa o dobandim cu totii, si o data ce ajungem in starea de iluminare vom fi atotcunoscatori si prezenti, aliniati cu universul. Ne pastram infatisarea, diferenta este ca percepem ceea ce cei din jur nu pot percepe. Lumea ne va aparea altfel: totul va fi “Eu” –vom ajunge la acea stare a lui “Unu”-pentru ca toti suntem Unu-Dumnezeu. Ajungand la realizarea ca noi nu suntem corpul nostru nimic nu ne poate afecta de acum inainte, nici macar teama de moarte, si asta pentru ca suntem spirite eterne.

Viata lipsita de Ego

Viziunea lui Lester este ca putem ajunge fiinte iluminate, putem sa ne continuam existenta ca inainte dar ceea ce se va schimba sigur este felul in care percem viata. Aceasta va fi complet lipsita de Ego, nu vom avea griji legate de coprul nostru, vom avea un interes in apropiatii nostri mai mare decat avem pentru noi. Nu ultimul rand cei iluminati vor percepea lumea ca pe o iluzie creata de mintea noastra in acelasi mod in care sunt create visele noaptea. Cand te trezesti si ajungi in aceasta stare de iluminare realizezi ca nimic nu a existat, totul a fost un vis, si tot ce a existat vreodata a fost realitatea infinita, perfecta, atotcunoscatoare si omniprezenta. Poti ajunge acolo si tu, e deajuns sa-ti doresti. Dar nu planui.Vei fi ghidat in mod intuitiv catre iluminare.

One thought on “Lester Levenson despre iluminare

Leave a Reply

Your email address will not be published.