Liberul arbitru si durerea

conversatii cu DumnezeuOrice ma ajuta sa-mi gasesc echilibrul si zambetul este binevenit. “Conversatii cu Dumnezeu” o face. Cu si despre Dumnezeu a mai vorbit Isus, dar si multi altii dupa, oameni care au avut revelatii. Niciunul dintre cei adevarati, insa, nu a creat o noua religie, nu a avut pretentia de a detine si impune adevarul suprem. Si asta deoarece cuvintele dau indicii despre adevar, adevarul suprem nu se verifica decat in interiorul tau.

Cine ar putea oare garanta ca lui Neale Donald Walsch i-a vorbit Dumnezeu? Insa cine citeste cartea are ocazia de a verifica si cu mintea, dar mai ales cu sufletul, daca ceea ce gaseste acolo se verifica cu ceea ce simte, daca e de incredere sursa.

Si daca de la Dumnezeu venim si tot acolo ne ducem, de ce n-ar vorbi el cu unul dintre noi? Eu sunt sigura c-a facut-o si pana acum, cu toti dintre noi, insa nu prea am ascultat noi, probabil nu am crezut de incredere sursa.

Pentru cei care nu l-au citit inca, iata ce zice. Voi mai reveni cu pasaje din carte, pentru ca in procesul de verificare a sursei sunt sigura ca veti gasi indicii care conduc catre adevar, oricare ar fi el pentru fiecare dintre noi:

“Ai intrebat daca este un mod mai putin dureros de a trece prin acest proces (viata) si raspunsul este – da- dar atunci nu se va schimba nimic in cadrul experientei voastre exterioare. Modalitatea de a reduce durerea pe care o asociati cu experientele si evenimentele pamantesti – atat ale voastre cat si ale altora – este prin a schimba felul in care le priviti.
Nu puteti schimba evenimentul exterior (pentru ca acesta a fost creat de o multime dintre voi si voi nu sunteti suficient de evoluati in constiinta voastra pentru a schimba in mod individual ceea ce a fost creat in mod colectiv), prin urmare trebuie sa schimbati experienta interioara.
Acesta este drumul pentru a deprinde maiestria de a trai.
Nimic nu este dureros in si prin el insusi. Durerea este rezultatul unei gandiri gresite. Este o eroare in modul de a gandi. Un Maestru poate sa faca sa dispara cea mai cumplita durere. In acest fel, Maestrul vindeca.

Durerea provine din faptul ca judeci un lucru. Renunta la judecata si durerea dispare. Judecata se bazeaza adesea pe experienta anterioara.

Ideea ta despre un lucru deriva dintr-o ideea anterioara despre acel lucru. Aceasta idee anterioara rezulta dintr-o idee si mai veche si aceasta din alta si asa mai departe, Ca intr-un joc, pana cand ajungi hat departe, in spate, in sala oglinzilor, la ceea ce Eu numesc primul gand. Orice gand este creator si nu exista niciun gand mai puternic decat gandul originar. De aceea, acesta este numit uneori pacatul originar.
Pacatul originar apare atunci cand primul gand despre un lucru se dovedeste a fi o eroare. Aceasta eroare de perpetueaza de multe ori atunci cand iti apare al doilea si al treilea gand despre acel lucru”

Si daca Dumnezu ar fi unul dintre noi. Si daca oricare dintre noi ar fi o parte din Dumnezeu?

2 thoughts on “Liberul arbitru si durerea

  1. Si daca oricare dintre noi ar fi o parte din Dumnezeu? Se poate oare, asa ceva, cu veriga-n nas,( ca femeia din videoclip ), si ca un porc ce scurma in gunoaiele gandirii omenesti despre care Dumnezeu a spus :” cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre. (Isa.55:9)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *