Motive sa practicam Yoga

titi-tudorancea-practici-de-yoga.Intr-o viata aglomerata care promoveaza nebunia, in care pacea interioara pare sa fi disparut cu desavarsire, ne putem face loc pentru noi, pentru suflet, pentru corpul nostru. Practicarea meditatiei, si a exercitiilor de yoga ne pot aduce liniste sufleteasca, bucurie interioara, si un corp mai invigorat si energizat.
Pentru cei ce doresc sa incerce yoga, dar doresc sa practice pentru inceput, singuri, un bun inceput este rasfoirea cartii “Practici de Yoga” de Titi Tudorancea, iar daca aceasta rezoneaza cu ei, chiar aprofundarea ei, intrucat ea este un ghid simplu,structurat a practicilor yoga. Sunt mentionate sfaturi despre locul, timpul in care poti practica aceste posture, precum si sfaturi morale dar si culinare. Aflam ca este bine sa practicam aceste posturi dimineata, la rasaritul , soarelui si sa alegem un loc linistit unde sa nu fim deranjati.De asemenea, este preferabil sa practicam yoga pe stomacul gol (dar sa nu fim deranjati nici de senzatia de foame) este util sa includem in mesele noastre multe fructe si legume, si nu in ultimul rand sa pastram o igiena a corpului, dar mai ales a sufletului.

Iata cateva posturi mai simple, si beneficiile date de practicarea acestora:

lumanarea-yogaLumanarea:

-relaxeaza muschii spatelui,
-previne imbatranirea prematura,hernia, imbolnavirile in general,
-contribuie la relgarea secretiilor,imbunatateste digestia
-are o influenta binefacatoare asupra glandei tiroide,
-destreseaza si invigoreaza

plugul-yoga-relaxare-vindecarePlugul:

-calmeaza creierul,
-stimuleaza organelle abdominal si glanda tiroida,
-are o buna influenta asupra ciclului menstrual neregulat,
-amelioreaza diabetul zaharat,
-evita anchilozarea coloanei vertebrale,
-inlatura oboseala.

yoga-cobra-relaxare-vindecareCobra:

-inlatura durerile spatelui,
-fortifica muschii abdominali,
-protejeaza rinichii impotriva depunerilor,
-fortifica muschii umerilor si ai abdomenului,
-stimuleaza sistemul nervos.

Acestea sunt doar cateva posturi yoga, o rutina compusa dintr-o serie de mai multe posturi are efecte miraculoase asupra sanatatii si a nivelului de energizare al corpului. Este util de practicat verificand posturile in cartea mai sus mentionata, sau urmarirea unui dvd cu posturi yoga, pana la stapanirea corecta a exercitiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.