Pasi pentru echilibrare spirituala

lise-bourbeau asculta-ti corpul coperta spiritualitate carte carti spiritualeAsculta-ti corpul
Autor: Lise Bourbeau
Editura: Ascendent
Categoria: Spiritualitate

Inca din 1982, Lise Bourbeau fondeaza in Quebec centrul “Asculta-ti corpul”, care este cunoscut nu numai in Canada, dar si in SUA si Europa. Filosofia ei de viata este avangardista, indreptata spre autoeducare, dezoltare personala si spirituala, experiementata pe propria persoana. Lise Bourbeau ne reaminteste rolul fiecarei plante, fiecarui animal sau al omului de a creste, de a evolua. In lipsa evolutiei va apare moartea. Spre deosebire de regnul vegetal sau animal, omul creste si spiritual. Insusi Isus Hristos ne-a transmis inca de acum 2000 de ani scopul vietii fiintei umane de a iubi, de a avea credinta. De iubire au nevoie nu numai fiintele, dar si insusi pamantul care este alcatuit din milioane de celule; ele au nevoie de sanatate, care este obtinuta din insumarea sanatatii fiecarei planete, animal sau om. De sanatatea fizica, mentala, emotionala a fiecarui om depinde armonia intregului Pamant. In aceasta carte, Lise Bourbeau ne arata cum sa ne autodepasim propriile limite, atat la nivel fizic, emotional, mental cat si spiritual. Iata cativa pasi pentru echilibrare spirituala:

  – Accepta ideea de dezvoltare personala prin credinta si dragoste de tine insuti, evolueaza si dezvolta-ti eul, fii stapan pe viata ta, accepta intoarcerea spre Dumnezeu, reprima sentimentele obscure de frica, lacomie, ura, manie, orgoliu, invidie.

  – Procesul de autoeducare este anevoios, dar si rezultatul va fi deosebit cand vei ajunge la crestere interioara, spirituala la purificare, la pace.

  – Schimba-ti modul de gandire, caci acesta ne da forma eului nostru. Intra in subconstientul tau cu ganduri pozitive, constructive, dar in acelasi timp accepta mesajele supraconstiintei tale care te va trage de maneca atunci cand gresesti.

  – De cum am venit pe Pamant avem o responsabilitate fata de propria viata prin obtiunile ce le avem si consecintele actelor noastre, dar si responsabilitate fata de cei din jurul nostru.

  – Iubeste pe aproapele tau si poarta-te cu generozitate fata de el, acorda-i libertatea de a fi el insusi, respecta-i optiunile chiar daca nu le impartasesti.

  – Accepta legea cauzei si a efectului sau mai simplu:”vei culege ce vei semana“. Tot ce realizezi in viata este urmarea alegerilor tale, gandurilor tale, faptelor tale.

  – Iarta-i pe cei ce ti-au gresit, acorda-le circumstante atenuante, nu mai judeca atitudinea sau faptele celor din jur.

  – Increde-te in puterea lui Dumnezeu asupra ta: “tot ceea ce cereti prin rugaciune, credeti ca ati primit deja si veti vedea ca se implineste”.

  – Incearca sa-ti cunosti si sa beneficiezi de energiile (chakrele) propriului corp.

  – Fa-ti o lista cu afectiunile tale, deoarece acestea sunt niste semnale de alarma asupra problemelor tale psihice.

  – Accepta-ti propria greutate, deoarece un om slab este nelinistit de problemele lumii, iar un supraponderal este raspunsul propriilor lui diete in vederea slabirii. Asa ca repeta afirmatia “Ma accept asa cum sunt si am puterea sa-mi mentin greutatea ideala”.

  – Nu te rusina sau culpabiliza in privinta sexualitatii deoarece “actul sexual este expresia fizica a celei mai mari fuziuni posibile, aceea a sufletului si a spiritului”.

  – Respecta-ti nevoile fundamentale ale fizicului tau: respiratia, ingestia, digestia, eliminarea, explorarea (mersul pe jos, sportul).

  – Accepta atat binele cat si raul in viata, fiecare are un rol in evolutia ta, alege ceea ce iti este benefic.

  – Debaraseaza-te treptat de orgoliul tau care te afecteaza mult in iubire, in relatiile cu ceilalti, in sanatatea si in fericirea ta.

  – Nu te lasa dominat de falsii stapani: puterea, banii, stirile, dependenta de medici, superstitiile etc.

  – Respecta nevoile corpului mental (adevar, respect, integritate) si ale corpului emotional (iubire, speranta, afectiune, incredere).

  – Nu uita ca esti o manifestare a lui Dumnezeu, ca esti o fiinta spirituala, ca ai discernamant, ca poti sa te autoeduci, ca poti sa evoluezi, bucura-te de tot ce ai acumulat in viata si uita remuscarile pentru greselile facute, traieste in prezent, fii fericit de ceea ce ai acum ,“cu cat iti exprimi mai mult Dumnezeul interior iubindu-te si iubindu-i pe ceilalati, cu atat va straluci mai mult soarele tau interior si va lumina in jurul tau”.

Acestea sunt numai cateva dintre ideile ce ne-au atras atentia din aceasta carte. “Asculta-ti corpul” este o carte minunata, se citeste usor si este plina de invataminte practice in scopul autoeducarii si echilibrarii spirituale, asa ca merita citita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.