Autoeducare cu Lisa Nichols.

motivare-autoeducare-nlp-legea-atractiei-secretulPoti reusi…Orice ar fi!
Autor: Lisa Nichols
Editura:Amaltea
Categoria: Motivational/Autoeducare

Autoarea acestei carti este o persoana radianta, pozitiva, ea a influentat milioane de vieti prin discursurile sale motivationale, tinute in intreaga lume. Pe Lisa Nichols o recunoastem din filmul Secretul , iar in aceasta carte, ne dezvaluie ca desi a strabatut lumea, vorbind despre “legea atractiei”, ea s-a ghidat in viata sa, dupa legea “orice-ar fi”. Adica nimic si nici un obstacol nu are voie sa te descurajeze, mergi inainte orice ar fi, nu te da batut, reusita va aparea cand nici nu te mai astepti. Uita cuvintele “sper”, as dori” sau “poate”, si asculta cuvintele lui Confucius: “Cea mai mare victorie nu este sa nu cazi niciodata, ci sa te ridici de fiecare data cand ai cazut.”
Iata cateva calitati ale caracterului, necesare pentru a reusi in viata:

1. Calitatea de a intelege –adica sa vedem ce este bun in jurul nostru, sa prindem din zbor oportunitatile oferite de viata, sa ne recunoastem greselile pe care le-am facut, sa-i ajutam pe apropiati.

2. Calitatea de a avea incredere in sine-implica o autoeducare a gandurilor tale, pentru a obtine respectul celor din jur: exteriorul este o reflectare a interiorului, dar si tu vei avea incredere in tine.

3. Calitatea de a trece la actiune. O data ce am constientizat telul propus, putem trece la actiune, si creand baza saltului calitativ, vom deveni arhitectul propriei vieti.

4. Calitatea “Stiu eu ce stiu.” Folosind aceste cuvinte, toate indoielile tale, frica si neputinta ta, vor disparea ca prin minune. De exemplu: “Stiu eu ce stiu. Oricum voi reusi.”

5. Calitatea de a fi cinstit. Daca vrei sa faci ceva in viata, fii onest atat cu tine insuti, cat si cu cei din jur. Scriitoarea ne spune ca o data ce a pornit pe drumul sinceritatii: “Imi venea din ce in ce mai usor sa fiu onesta cu mine insumi si simteam din ce in ce mai rar nevoia de a ascunde adevarul.”

6. Calitatea de a te implica total. Spunand “da” visurilor tale, deschizi o cale care te va conecta la viata, hotaraste-te spune “da” si treci la treaba.

7. Calitatea de a fi hotarat. O data ce ai pornit la drum, iti va apare intrebarea: “Cum sa ajung in varf?” Atunci toate fortele tale vor fi folosite in exclusivitate pentru telul propus. Poti fi oboist, dezamagit, speriat, dar decurge la o alta calitate, fii hotarat.

8. Calitatea de a ierta. Sa nu crezi ca trebuie tot timpul, sa te lupti, sa te privezi de placere. Autoarea ne propune sa reluam drumul catre iubirea de sine prin rememorarea sentimentelor negative de rusine, sau vinovatie, sa ti le ierti, sa te accepti asa cum esti. Dezvolta-ti calitatea de a ierta.

9. Calitatea de a face alegerea cea buna, ea este necesara pentru a merge inainte, te ajuta sa renunti la vicii, sa duci o viata sanatoasa. Pentru a o alegere buna poti primi un sfat de la un mesager, poti primi o lectie de la viata, sau un imbold interior, dar ai grija sa accepti aceste semne.

10. Ultima calitate este de a-ti gasi propriul ritm, de a sti sa depasesti depresiile, incercarile vietii, atacurile de panica, care desigurte-au cuprins de atatea ori: “In loc sa te lasi doborat de povara propriilor problem, vei dansa cu ele, folosind hotararea, credinta, si puterea creativa, pentru a descoperi noi solutii, asta numesc eu descoperirea ritmului propriu.”

Concluzionand, putem deduce ca pentru obtinerea succesului personal, este necesar un proces continuu de autoeducare, asa cum ne marturiseste si autoarea: “Viata mea este rezultatul actiunii continue a acestor calitati, pentru a-mi cladi caracterul.” Avand rabdare, si acceptand ca gandurile noastre stau la baza actiunilor viitoare, vom avea grija sa le slefuim, pentru a obtine o viata implinita si stralucitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *