Relaxeaza-te acasa

relaxare-meditatie-acasaUnul din lucrurile cele mai dificile in ziua de astazi este sa gasesti un moment cand esti pe deplin singur cu gandurile tale. Desigur, multa lume fuge de singuratate, dar nu asta e ideea. Ideea este nu de a fugi de oameni, ci de galagie, pentru a te putea relaxa pe deplin, acasa. Cand a fost ultima oara cand ai planuit o seara doar a ta in care sa poti medita, contempla, visa, planui tot ce-ti trece prin cap? Adevarul este ca tindem sa fim sinceri cu noi insine atunci cand suntem singuri, fara presiunea de a mai placea in ochii celor din jur. Dam jos mastile conventionale folosite la servici, in public si ne simtim atat de usurati.
Totusi lipsa galagiei poate fi cam presanta la inceput, de aceea e bine sa iei usor si sa dai drumul la o muzica de relaxare, fie muzica clasica, fie sunetele naturii sau un cd de chill out, dupa preferinta.

Multa lume are impresia ca se plictiseste si nu rezista fara sa faca nimic, atunci ajuta sa citesti cartea preferata, sau revista preferata, orice te face sa te simti bine. Fii constient ca timpul acesta este destinat relaxarii tale. Invata sa-ti recunosti preferintele pentru a alege activitatile care-ti plac cel mai mult, fara a te simti vinovat ca nu lucrezi. Timpul petrecut cu tine este cel mai de pret si-ti va face munca si mai eficienta atunci cand o vei relua.

Creeaza-ti coltisorul tau acasa unde sa stii ca nimeni nu te deranjeaza. Poate un fotoliu confortabil, sau un sezlong pe balcon, atasand o vaza sau un ghiveci cu flori, pentru a-ti aduce aminte ca esti acolo sa te relaxezi. Poti aprinde lumanarele, sau betisoare parfumate, orice stii tu ca te face sa simti bine.

Nu raspunde la telefon, nici la mesaje, programeaza-ti cel putin 20 de minute ale tale in care nimeni si nimic sa nu te deranjeze.

Pregateste o ceasca de ceai
, chiar daca nu bei de obicei, incearca. Foloseste acea ceasca de ceai pentru a-ti incalzi mainile si fii atent la senzatia pe care ti-o da. Simte-i aroma, gustul, fii atent doar la acei ceai, contempland acel moment si bucurandu-te de prezent. In cultura japoneza, pregatirea si sorbirea ceaiului este o adevarata ceremonie. Ceea ce se serbeaza de fapt este momentul prezent, pentru ca mai mereu suntem intr-o continua fuga spre urmatorul moment, urmatoarea sarcina, urmatoarea realizare. Opreste aceasta cursa, macar acum, savureaza acest ceai, savureaza clipa.

Fa-ti un obicei de a te intoarce la acest loc de relaxare in fiecare seara, pentru a-ti incarca bateriile dupa o zi de munca. Asa cum laptopul are nevoie sa fie incarcat, pentru a functiona, la fel si noi, altfel sistemul imunitar devine scazut, lasand loc racelilor, bolilor. Avem nevoie sa ne rupem de munca si de rutina zilnica pentru a ne reface si relaxa.

O data ce ti-ai format acest obicei va fi mai usor sa te retragi in acest coltisor pentru a te relaxa, iar o data ce deschizi cd-ul preferat si inchizi telefonul, creierul tau deja preia mesajul de relaxare, incetineste procesele obositoare de gandire, pacea instalandu-se in sufletul tau. Te vei simti mai bine si vei aprecia linistea, iar calitatea vietii tale va spori, garantat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.