Schimba gandul rau cu gandul bun

bine vs rauCe inseamna gand rau? De parca nu am sti cu totii? Este acel gand care te face sa simti o apasare in inima, un gol in stomac…Cand il aveti, il recunoasteti. Dureaza o secunda sa treca prin minte si sa te simti prost ore, zile, o viata…Da, asa e, o viata. “Daca as fi avut mai muri bani/trait in America/maritata cu Brad Pitt/Angelina Jolie as fost fericit/a. iata un gand care te poate insoti toata viata si intuneca toata viata.
Ce-ar fi daca am putea sa neutralizam gandurile care ne ranesc? De controlat am vazut ca nu se poate, ele apar oricum (din subconstient), asa ca oamenii intelepti au gasit leac si impotriva lor: gandul bun. Deci, cu ce poti anula gandul rau? Cu gandul bun! Simplu. Logic. EFICIENT.
Cel mai adanc si mai frumos sentiment este cel de iubire. Opusul lui este cel de frica. Gandurile negative au la baza frica. Asa ca hai sa facem un exercitiu: sa vedem ce ganduri negative posibile sunt si ce variante “pozitive” le putem gasi. Mai jos sunt cateva variante, insa fiecare cu gandurile lui, acestea sunt doar de exemplu, desi…dar le veti recunoaste voi pe cele care va trec si voua prin minte.
Primul este gandul ce are la baza frica, iar atunci cand ne trece prin minte, il putem neutraliza alegand sa avem in minte un gand de liniste, incredere, iubire:
1. “Ma tem ca o sa raman fara bani si o sa fiu sarac.
2. Muncesc mult si sunt responsabil cand vine vorba de banii mei. Imi fac treaba mea si am incredere ca Dumnezeu isi face treaba Lui si are grija de mine.

1. Toate partidele bune sunt luate. Nu o sa am niciodata o relatie buna si o sa fiu singur tot restul vietii.
2. Stiu ca minunatul meu partener/minunata mea partenera ma cauta la fel de mult cum il/o cat si eu. Ma relaxez si am incredere in lumea spirituala, ca va actiona ca intermediar pentru a ne aduce impreuna, in mod firesc, la momentul potrivit si in locul potrivit.

1. Mai bine ma grabesc sa avansez in cariera.
2. Sunt atent la intuitia mea si ii urmez indrumarile. Am incredere ca toate nevoile mele vor fi satisfacute.

1. Alti oameni interfereaza mereu cu planurile mele. Daca as putea sa fiu singur, totul ar fi altfel.
2. Imi asum responsabilitatea pentru fiecare situatie din viata mea, iar acum decid sa atrag oameni pozitivi, care sa-mi fie de ajutor si sa-mi sprijine visele.

1. Ce ma fac daca o sa fiu concediat si n-o sa-mi pot plati facturile? Daca imi pierd casa sau masina?
2. Astazi am grija cum se cuvine de mine si de responsabilitatile mele. Am incredere ca in toate zilele ce vor urma voi avea grija in acelasi fel.

1. Parca tot timpul mi se intampla lucruri rele. Trebuie sa fiu atent si sa prevad orice dezastru care se poate intampla.
2. Imi iau precautiile necesare si vizualizez ca mi se intampla lucruri bune (stiu ca pot sa creez o situatie proasta daca ma concentrez pe ea).

1. Ma simt in nesiguranta ca si cum maine am sa pierd totul.
2. Sunt in siguranta si stiu ca gandurile si eforturile mele sunt indreptate in directii pozitive. Indiferent ce se intampla, stiu ca pot sa ma descurc.” (Doreen Virtue)

In loc de concluzie: nu exista control asupra gandurilor, cel putin nu la nivelul acesta la care suntem noi, in general. Dar exista control asupra efectelor pe care le au acestea. Si efectul negativ pe care un gand rau il are poate fi facut benefic daca acel gand este urmat imediat de unul pozitiv, constructive, plin de incredere si iubire, ca in exemplele (orientative) de mai sus. Iar succesiunea aceasta de gand negative – gand pozitiv este o alegere constienta pe care o facem. Pentru ca:
Urmareste-ti gandurile, ele devin cuvinte.

Urmareste-ti cuvintele, ele devin actiuni.

Urmareste-ti actiunile, ele devin obiceiuri.
Urmareste-ti obiceiurile, ele devin caracter.

Urmareste-ti caracterul, el devine destin.
(Lao Tsu)

Sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published.