Umbra judecatii

Atata timp cat se emit judecati, va fi rusine in lume. Rusinea este convingerea ca ceea ce este fals este adevarat. Este perceptia rasturnata asupra lumii. Rusinea spune “sunt rau”. Acest lucru nu este adevarat si nu poate fi niciodata adevarat. Dar voi il credeti si proiectati aceasta credinta asupra surorilor si fratilor vostri.

De fiecare data cand emiteti o judecata asupra unei alte persoane, va reintariti propria voastra rusine.

Pacea nu va veni in lume, pana cand ea nu vine in inima voastra. Si nu poate veni in inima voastra, atata timp cat vedeti dusmani sau oameni “rai” in jurul vostru.

Fiecare rau pe care il percepeti in lume, indica un loc in inima voastra in care nu exista iertare si care cere sa fie vindecat. Incetati de a-i mai judeca pe altii. Incetati jocul blamarii.

Vedeti fiecare judecata exact ca ceea ce este ea: un atac impotriva voastra insiva, un atac impotriva fiului lui Dumnezeu, o adancire a propriei voastre rusini.

Tu, prieten al meu, esti unicul fiu al lui Dumnezeu, exact asa cum sunt si eu. Lumea exista doar in cadrul credintelor si experientelor tale.

Iadul exista doar in cadrul judecatilor tale.

Raiul exista doar in cadrul dragostei tale.

Dar tu pretinzi ca esti o victima a acestei lumi. Tu pretinzi ca exista un “diavol” in afara credintelor tale, sau un “rau” care nu are legatura cu judecatile tale. Acest lucru nu este adevarat. Fiecare rau provine din judecatile tale si fiecare diavol provine din proiectia rusinii tale.

Nu incerca sa vezi ca drama se intampla in afara ta, pentru ca astfel vei pierde cheia imparatiei.
Cei care se vad pe ei insisi ca pe niste victime, isi vor pierde din putere. Cei care se vad slabi, nu vor depasi obstacolele din viata lor.

Drama rusinii si blamarii se intampla numai in mintea ta si acolo trebuie ea mutata.

Pentru o clipa, hotaraste-te sa crezi: “Merit a fi iubit, a fi acceptat, merit”. Si starea ta de victima ia sfarsit.

Hotaraste-te sa crezi: “Sunt capabil de a-l iubi pe fratele meu, indiferent de modul in care el se comporta cu mine” – si legaturile invizibile ale proiectiei se vor desface.

Da dragostea pe care o ai de dat – si dragostea dupa care tanjesti se va intoarce la tine, probabil atunci cand te astepti mai putin.

Paul Ferrini, Linistea inimii, Editura For You

Leave a Reply

Your email address will not be published.