Rugaciunea – un pas catre miracol

Citez din “Cursul de Miracole”: “Rugaciunea este mijlocirea miracolelor. Este un mijloc de comunicare a celui creat cu Creatorul”.
Rugaciunea este o cerere constienta ca gandurile noastre sa fie schimbate de catre o putere mai mare decat a noastra. Aceasta schimbare de la gandirea egotica la gandirea spiritului, este miracolul.

O viata de rugaciune este o orientare mentala – o acordare la Dumnezeu, pe toata durata unei zile. Rugaciunea ghideaza mintea sa auda vocea lui Dumnezeu peste vocea ego-ului, sa observe gandurile iluminate si ideile ce decurg natural din zonele mai adanci ale constiintei noastre.
Prin rugaciune cerem ceea ce putem invata, ce revelatie vrea Dumnezeu sa primim, ce iluminare ar plasa El in interiorul nostru. Universul este ca o casa dotata cu instalatie electrica, insa noi, de prea multe ori, suntem ca niste lampi neconectate la priza. Rugaciunea este calea prin care ne conectam la Divinitate, aliniindu-ne cu iubirea care impregneaza toate lucrurile.

Rugaciunea ne extinde constiinta, extinzand astfel gama de posibilitati pe care le experimentam. Daca atitudinea noastra este negativa, apar putine oportunitati. Aceasta nu se intampla din cauza faptului ca oportunitatile nu exista, ci pentru ca atitudinea si energia noastra negativa ne fac sa fim orbi si sa nu le vedem.
Energia ta, atitudinea, pozitivitatea, cuvintele tale, abilitatea de a-i asculta pe ceilalti si de a fi cu adevarat conectat la prezent – toate acestea fac din tine o persoana cu care ceilalti vor sa fie, sa lucreze, sa impartaseasca idei. Aceasta energie este baza spirituala a crearii bunastarii.

Rugaciunea aranjeaza universul in jurul tau pentru ca iti aranjeaza mintea:
“Doamne, iti predau tie munca mea si dorinta mea de a munci. Iti predau tie frica mea, iti predau tie banii mei si iti predau tie datoriile mele. Iti predau tie visurile mele, viziunile si rusinea mea. Iti predau tie teama mea de esec si sperantele mele. Amin”.

Ceea ce punem in mainile lui Dumnezeu este preschimbat intr-o gandire corecta. Nu exista formula magica pentru cum sa te rogi; nimeni nu monitorizeaza daca o faci “corect” sau nu. Roaga-te pur si simplu din inima, avand simtaminte de genul: “Doamne, ridica aceste lucruri”. A cere ca ceva sa fie “ridicat la ordinea corecta divina” inseamna a cere sa fie ridicat la nivelul celor mai inalte forme-gand posibile. O forma-gand de vibratie joasa este ceva de genul: “Sunt un ratat; nu sunt bun de nimic; nu voi reusi niciodata”. O forma-gand de vibratie inalta este de genul: “Sunt un copil al lui Dumnezeu. Stiu ca am facut greseli, dar le voi indrepta. Sunt dispus, in toate modurile posibile, sa fiu persoana care ar vrea Dumnezeu sa fiu. Sunt dispus sa mi se arate aspectele pe care trebuie sa le imbunatatesc si stiu ca Dumnezeu are un plan cu mine. Ma pun in serviciul omenirii si il rog pe Dumnezeu sa ma foloseasca pentru vindecarea lumii”.

Cand meditam si ne rugam, ne aliniem mintea cu puterea lui Dumnezeu; gandurile noastre anxioase sunt inlocuite cu ganduri de pace. Gandurile noastre intunecate devin luminoase si stralucitoare.
Astfel ca ne adresam intregii eternitati, clipa de clipa:
Tatal nostru care esti in ceruri
Sfinteasca-se numele tau.

Doamne, Cel care locuiesti in taramul adevarului, fie cuvantul tau atotputernic in mintea mea.

Vie imparatia Ta
Faca-se voia Ta
Precum in Cer, asa si pe pamant.

Fie ca lumea in care traiesc aici, pe pamant, sa reflecte realitatea divina a iubirii

Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua greselile noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri.

Fie ca astazi sa primesc ceea ce am nevoie. Fie-mi drumul deschis, asa cum imi deschid inima spre ceilalti.

Si nu ne duce pe noi in ispita
Si ne izbaveste de cel viclean
Ca a Ta este Imparatia si puterea si slava
Acum, si pururea, si in vecii vecilor
Amin.

Si atunci cand sunt tentat sa gandesc fara iubire, fie ca Spiritul Sfant sa ma ghideze inapoi spre ganduri iubitoare. Pentru ca iubirea sa fie experienta mea, iubirea sa fie puterea mea, iubirea sa fie fericirea si pacea mea, clipa de clipa, de clipa.
Amin.
Si asa si este

Marianne Williamson, Legea compensatiei divine, Editura For You

Leave a Reply

Your email address will not be published.