Un curs in miracole

Am vorbit despre aceasta carte minunata inca de la inceputurile acestui blog, in 2011, aici, revin la ea cu drag, de fiecare data pentru ca pare ca niciodata nu-i poti cuprinde pana in adancuri toata intelepciunea.
Ea incepe cu poate cea inteleapta invatatura: Nimic real nu poate fi amenintat, nimic din ce este nu este real exista. Daca se pierde ceva in traducere, iata varianta originala: “Nothing real can be threatened, nothing unreal exists”.
Este cumva diferenta intre interior, cu adevarat valoros si exterior, la care ne raportam adesea si care ne aduce atata suferinta atunci cand nu poate fi schimbat coform placerii proprii.

Nothing real can be threatened – nimic din ce este real si adevarat nu poate fi distrus, doar cele exterioare, cele superficiale si lumesti sunt supuse pieirii. Succesul, frumusetea exterioara, banii, averile sau toate posesiunile spre care aspiram adesea in dorinta noastra permanenta de a fi fericiti – acestea pot fi distruse, se pot devaloriza. Ele fac parte din categoria “nothing unreal exists” – doar pentru ca nu sunt valori reale, la care nu te poti raporta si care nu pot sa spuna ceva cu adevarat despre cine esti tu. Da, succesul, averile, etaloanele frumusetii fizice, toate fac parte din lumea noastra, din cea exterioara si viata noastra este cateodata masurata conform acestor criterii. Este fals, vremelnic si fara relevanta.

Nu acesta este ceea ce ne reprezinta pe noi cu adevarat, toate lucrurile exterioare isi schimba relevanta mereu, ce este azi succes maine poate fi considerat ceva mediocru, frumusetea este evident trecatoare sau este diferita in functie de ochiul privitorului, averile si posesiile pot fi pierdute intr-o clipita.
Ce ramane mereu insa este ceea ce suntem in interior, acolo este terenul pe care ne manifestam si unde putem planta mereu semintele iubirii. De sine si de oameni in general.
De aceea tot ce pare sa strice feng shui-ul exterior nu ne ameninta cu adevarat. Ceea ce purtam in noi va ramane si ne va fi adevarata carte de vizita. Nu pozitia sociala, nu posesiile, nu statutul sunt ce se poate spune cu adevarat despre noi. Ele nu ne salveaza de la tristete, suferinta, nu ofera acea satisfactie si pace interioare , sunt doar banuti acoperit de un aur vremelnic.

Nu este nimic gresit in a-ti dori orice lucru exterior care straluceste si iti aduce o anume satistactie si placere, atata vreme cat esti constient ca este doar o jucarie pe care o poti pierde oricand. Nu-i bai, intotdeauna vei pastra iubirea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.