Vindecarea sufletului

frica-si-suferinta-deepak-chopra-spiritualitateVindecarea sufletului de frica si suferinta
Autor: Deepak Chopra
Editura: For You
Categoria: Spiritualitate

Deepak Chopra este o autoritate in domeniul dezvoltarii spirituale, fondator al unui centru de wellbeing, si autor a peste 40 de carti de spiritualitate. Afectat de drama Americii 11 Septembrie 2001, el scrie aceasta carte, incercand sa vindece ranile produse de frica si suferinta. Acest eveniment nefericit a schimbat starea de siguranta a americanilor intr-una de frica si suferinta colectiva. El propune tuturor ce au suferit o pierdere, sau un soc, remedii simple, ca evitarea singuratatii, compasiunea, rugaciunea, iubirea aproapelui. Suferinta are si partea ei buna, apropie oamenii intre ei, creaza o conexiune sufleteasca, trezeste compasiunea fata de cel in suferinta.

“Astfel compasiunea are forta de a dizolva durerea, nu evitand-o, ci avand increderea ca iubirea ofera cea mai mare protectie.”

Daca facem analiza fricii provocata de o tragedie, cel mai simplu sentiment aparut este mania. Urmele tragediilor resimtite raman peste ani sub forma de neliniste, depresie sau obsesie. Trebuie sa eliminam energia care anima frica printr-o respiratie profunda, relaxanta,prin analiza interioara, prin miscare si exercitiu fizic si exteriorizarea sentimentelor prin plans.
In urma unei pierderi mari, incercati sa va impuneti increderea in voi insiva, prin convingeri pozitive, prin rabdare si blandete cu sufletul vostru. Fiecare in urma unui necaz crede ca nu merita lucrurile negative care i se intampla. Fiecare religie incearca sa scoata omul din suferinta, aratandu-i casigurile pe care le are in urma acesteia. Din suferinta pot aparea iubirea, solidaritatea, generozitatea, intelegerea mortii ca un fenomen inevitabil. Deepak face o analiza a raului:

“Raul ia nastere atunci cand exista o stare de dezechilibru atat de grava incat persoana nu mai tine cont de nimeni altcineva, astfel raul este o forma extrema de egoism.”

Si totusi trebuie iertati si acesti oameni, si ajutati pentru a depasi momentul critic. Ura nu va reusi sa vindece ranile, ci doar iertarea, izvorata din inima care va reusi sa redea linistea sufleteasca.
“Propria ta transformare iti va da posibilitatea sa te indepartezi atat de mult de rau incat sa nu contribui la acesta cu nici un cuvant, gand sau respiratie.”

Sa-ti vindeci sufletul este greu, dar avand sentimentul iubirii pentru oameni, vei stabili o legatura cu ei.Iubeste si ajuta pe cel in nevoie, si vei fi mai fericit, dezvolta-ti starea de constienta asupra vietii tale si vei gasi linistea.

“Fericirea insotita de detasare este telul spiritual al vietii.”

Deepak ne propune ca metode de vindecare spirituala 100 de mantre-o mantra pentru fiecare zi in decursul a 100 de zile. Iata cateva mantre:

    Sufletul ma poate conduce spre vindecare
    Voi deveni una cu sinele meu adevarat.
    In liniste imi descopar adevaratul Sine.
    Voi incerca sa-mi dezleg pacatele, fara sa ma consider pacatos.

Acestea sunt formule de autosugestie si autoeducare, sunt pline de forta iar Deepak ne promite ca ele ne pot calauzi spre calea de iesire din orice dilema, ne vor duce spre regasirea Sinelui adevarat. Aceasta carte a aparut in urma unui soc emotional si propune metode si explicatii simple de a depasi disperarea, depresia, frica suferinta. Cea mai utila parte a cartii este cea dedicata vindecarii sufletului “100 De zile de vindecare”, aceasta metoda a mantrelor vindecatoare include “afirmatii, exercitii, introspectii, lectii si intrebari zilnice, fiecare reprezentand un pas ce ne scoate din durere si ne conduce spre o realitate mai inalta.”
Metoda lui Deepak Chopra merita aplicata zilnic pentru o purificare profunda a sufletului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.