Atinge-ti scopul

exercitii-autoeducare-tehnici-curaj-incredere-in-sine-succesUrmatorul exercitiu de autoeducare este special conceput pentru cei care isi doresc un lucru sau un rezultat, dar le lipseste perseverenta de a ajunge la el si de a-l realiza. Pentru a ne atinge scopul, pe langa munca si perseverenta trebuie multa exactitate in definirea rezultatului dorit si un plan bine stabilit. In cartea Putere nemarginita, Anthony Robbins ne propune urmatorii pasi:

1. Determina nevoia si fa cererea cat mai la obiect “Trebuie sa descrii ceea ce vrei, atat pentru tine cat si pentru altcineva. Cat de sus, cat de departe, cat de mult? Cand, unde, cum cu cine? Daca ai nevoie de un imprumut pentru afacerea ta, il vei obtine –daca stii cum sa-l ceri. “ Atunci cand spui ca ai nevoie de mai multi bani nu esti concret, si ar putea insemna orice suma, de la 1 leu pana la 1 milion de euro. Dar fii specific, stabileste-ti telul cu atentie, fii clar si concis pentru a primi exact ce ti-ai propus.

2. Cere de la cineva care stii ca te poate ajuta. Atunci cand ceri ceea ce ai nevoie trebuie sa apelezi la persoana care are resursele, cunostintele, experienta necesare pentru a te ajuta. “Orice ai vrea – o relatie mai buna, o slujba mai buna, o schema mai buna de investitie a banilor tai – este ceva ce alticineva deja are sau face. Problema este sa gasesti tocmai acea persoana si vezi cum face de reuseste.” Anthony intotdeaua a recomandat imitarea oamenilor care deja au dobandit tipul de succes pe care-l cautam, iar aceasta este o metoda testata si eficienta.

3. Ofera ceva in locul ajutorului primit. Inainte de a cere ajutorul cuiva gandeste-te cum ai putea sa intorci serviciul, care este valoarea, talentul tau pe care il poti pune in practica. “Daca ai o idee de afacere si ai nevoie de bani ca s-o pui in practica, una din caile de rezolvare ar fi sa gasesti pe cineva care te poate si ajuta, dar care poate si beneficia de pe urma ideii tale. Arata-i cum poate ideea ta sa aduca bani si pentru tine, dar si pentru el. Acest ajutor pe care sa-l oferi nu trebuie neaparat sa fie ceva palpabil. El poate fi un sentiment ori o dovada de sensibilitate ori un vis, dar adesea este suficient.” Anthony vorbeste aici despre o viziune a ta care poate sa schimbe viata multor oameni in bine, pentru ca de cele mai multe ori o afacere de succes este aceea din care toata lumea castiga. Creaza o viziune in care adaugi valoare tuturor, nu numai tie.

4. Fii convins ca meriti ceea ce ceri, si ca-l vei primi. Atunci cand ceri,exista un risc, acela ca in mod direct sa crezi ca vrei lucrul, dar la mod subconstient sa-ti fie teama, sa fii nesigur, si atunci vei transmite semnale contradictorii persoanei in cauza. Partenerii tai de discutie vor prelua aceste semnale fie direct, fie la nivelul inconstient, si atunci cu siguranta vei fi refuzat.”Asa ca atunci cand ceri fa-o cu absoluta convingere. Acest lucru trebuie sa reiasa din cuvintele tale si fiziologia ta. Trebuie sa fii capabil sa arati ca esti sigur de ceea ce vrei, ca esti sigur ca vei reusi, si ca esti sigur ca vei crea valoare, nu doar pentru tine, ci si pentru persoana de la care ceri.”

5. Fii perseverent si cere pana cand vei primi. Aceasta inseamna sa continui cautarea in alte directii atunci cand unii oameni te refuza, sa-ti dezvolti talentele, sa te autoeduci pentru a observa mai bine unde trebuie sa insisti si unde nu, cand si cum sa te schimbi si sa te adaptezi pentru a obtine ceea ce-ti doresti. “Atunci cand studiezi vietile oamenilor care au reusit in viata, constati mereu ca ei tot au cerut, au tot cerut, s-au tot schimbat-pentru ca stiau ca mai devreme sau mai tarziu vor gasi pe cineva care sa le indeplineasca cererea.”

Tips and tricks
Anthony Robbins ne atrage atentia asupra primului pas, ca fiind unul dintre cei mai importanti – si anume definirea telului. Atunci cand definim ne folosim de limbaj, si nu o facem in cea mai eficienta maniera, acesta fiind un punct slab al societatii – acela de a folosi in mod gresit limbajul pentru a exprima ceva. Evitati propozitiile vagi, generalizarile, atunci cand alegeti obiectivul propus. Asa ca verificati de multe ori daca exprimarea reda exact ceea ce va doriti, porniti la drum, dezvoltati-va talentele si perseverati pentru a atinge scopul mult dorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.