Despre familie

relatii sot sotie copiiDespre relatia dintre sot si sotie:

-Atunci cand femeia isi iubeste sotul, prin iubirea ei, ea il alimenteaza cu forta vointei, Spatele barbatului este simbolul acestei forte.
Doamnelor! Uitati-va cu atentie la spatele sotului dvs si urmariti-va sentimentele. Daca spatele lui este drept, puternic, frumos si excitant, asta se datoreaza iubirii dvs. Daca spatele este adus, slab si bolnav, asta inseamna ca sotia nu-l iubeste indeajuns. Mangaiati aceasta spinare, spalati-o, cereti-i iertare pentru suferinta pe care i-ati pricinuit-o. Iubiti-o! O femeie care isi iubeste sotul, nu va fi niciodata nevoita sa-si cheltuiasca fortele pentru a face o munca de barbat.

-O femeie care isi iubeste sotul, vede lumea in culorile adevarate si nu in tonuri sterse, asa cum ne-am obisnuit. O femeie care isi iubeste sotul, nu va fi niciodata nevoita sa indure privatiuni, ea primeste tot ce isi doreste. Femeia care iubeste are o calitate speciala – nu are nevoie de lucruri inultile. Ea este posesoarea celei mai marete comori din lume – iubirea. Femeia care isi iubeste sotul, se uneste cu el intr-un tot de nedesfacut. Ati auzit probabil de cupluri in care, la cateva zile sau saptamani de la moartea sotiei, sotul paraseste si el aceasta lume. Aceasta femeie si-a iubit sotul pana la uitare de sine. Acest barbat n-a avut niciodata nevoie sa-si traga forta din alta parte. Cand izvorul iubirii a secat, omul a murit de sete.

-Daca femeia isi iubeste sotul, unitatea lor desavarsita va atrage ceva asemanator – doar perfectiunea. Adica au copii perfecti si sanatosi, o viata sanatoasa si perfecta. Perfectiunea dupa cum se stie, nu inseamna numai lucruri bune, ci un exhilibru in continua miscare si perfectionare a binelui si raului.

Despre copii:

-Copilul apare pe lume nu ca sa iubeasca pe mama sau pe tata, ci pe mama si pe tata. Daca sotia isi iubeste sotul, sotul isi iubeste sotia si, impreuna, ei formeaza perfectiunea. Acum poate sa apara si copilul ca sa-i iubeasca pe amandoi si pentru ca ei sa-l poate iubi.

-Mama care n-a stiut sa iubeasca familia sotului ei, se afla in conflict cu copiii, pentru ca, fara sa fie constienti, acestia o gasesc pe ea vinovata. Ei nu stiu sa exprime acest lucru, dar nervozitatea si capriciile lor vorbesc de la sine.

– Daca din familie lipseste tatal, fiica nu va sti sa-i fie sotie sotului ei, iar fiul ramas cu mama lui va deveni ca o femeie. Le lipseste experienta vietii de familie.

-Viata sufleteasca a barbatilor este mai fragila. Fiul despartit cu forta de tatal sau se separa de spirit. Barbatul trebuie sa fie in viata un inaintemergator. Dar cum poate acest baietas sa devina mergator? Constiinta lui nu este capabila sa se concentreze, el nu are scopuri in viata. Daca el este in permanenta dojenit, tristetea lui initiala se va transforma treptat in rautate si in dorinta de a se autoafirma, chiar si pe partea rea.

Despre nore si soacre:

-Cand mama este ingrijorata in legatura cu casatoria fiului ei, asta inseamna, in esenta ca ea are un sentiment de vinovatie fata de fiu. Intrucat mama nu-si vede greselile, avand sentimentul de vinovate, incepe si ea sa invinuiasca pe altii. Si uite asa nora este vinovata pentru ca nu este potrivita pentru fiul ei, ca nu-i iubeste fiul si alte o mie de motive. Fara sa inteleaga ca nora este copia ei mai tanara.

-Daca nora este isteata, va pricepe despre ce este vorba, iar daca stie sa gandeasca cu adevarat, o va ierta pe soacra ei ca nu stie sa-si iubeasca fiul astfel incat sa aiba inima usoara. Se va ierta si pe sine pentru ca nu a respins invinuirile soacrei sale si va cere iertare si propriului trup caruia i-a pricinuit suferinta prin toate acestea.

-O nora inteligenta trebuie sa stie ca, daca ea isi iubeste cu adevarat sotul, toate celelalte defecte anterioare, inclusiv defectele soacrei, vor fi compensate. Nora care a gasit la soacra macar o singura parte buna si o pretuieste sincer si de aceea o si respecta, va avea parte de un sot linistit.

-Bineinteles ca, avand o asemenea nora, sentimentul de vinovatie al soacrei va fi puternic si, daca ea nu va sti sa-si inteleaga propria persoana, va incepe s-o invidieze pe nora, pentru ca ea isi iubeste atat de mult fiul, iar el nu mai vede nimic in afara de sotie. Nici macar pe propria lui mama! Un om gelos nu este capabil sa se bucure de fericirea celorlalti. Iertati-o. Draga soacra! Elibereaza-te de gelozie, pentru ca gelozia inseamna dusmanie si ea atrage dupa sine cancerul. Bucura-te ca fiul tau a avut noroc, ca a avut parte de o sotie buna. Pentru ca sotia se alege dupa modelul mamei…

-Cand soacra se cearta cu nora, fiul se va supara, fara sa vrea, pentru ca soacra este sufletul fiului. De aici si parerea femeilor ca sotul ia partea mamei lui si ca nu-si pretuieste sotia. In realitate, fiul incearca intuitiv sa o linisteasca pe mama sa – sufletul sau – pentru ca sa poata trai normal cu sotia. De obicei, ambele femei vor ca acest barbat sa fie numai al lor si atunci il pierd. El isi va cauta in alta parte un loc mai linistit. Deseori, aceste cautari se lungesc exagerat de mult si atunci urmatoarea asa-zisa nora va fi o straina pentru soacra: nici nu apuci sa te certi cu ea si la orizont apare o alta nora.

-Dragi soacre! Daca intr-adevar va iubiti fiii, lasati la o parte acuzatiile si gelozia – prin asta nu faceti decat sa distrugeti familia fiului dumneavoastra. Daca veti invata sa va iubiti nora ca pe propria fiica, il veti face fericit pe fiul dvs. Dar, pentru asta trebuie sa va schimbati pe dumneavoastra, nu s-o schimbati pe nora. Sa nu confundati cauza cu efectul. Iertati-va una pe alta, daca vreti ca acest barbat sa devina mai puternic, mai curajos si mai sanatos.

Extras din “Alunga raul din tine” de Luule Vilma

Leave a Reply

Your email address will not be published.