Tot mai sus!

delfiniCum au spus-o multi inaintea mea, singura constanta este schimbarea. Iar schimbarile spre “tot mai sus, cat de sus pot eu sa sar” sunt cele pe care le privim zambind cu incredere, care ne confera un anumit confort. Am avut control, mai mult sau mai putin constient asupra toturor deciziilor luate, insa unele dintre ele chiar s-au dovedit a fi o evolutie in viata noastra. Deci, se poate!
Cu totii tindem spre “mai sus”, indiferent ce inseamna aceasta pentru fiecare. Trecutul ne conditioneaza, si acolo am tras poate multe concluzii limitative la care e bine sa cugetam (eu nu am noroc, n-am niciodata suficienti bani, prieteni buni, toti ma inseala si multe altele).

Hai sa-i vedem si partile bune, ca acum suntem intr-un loc mai bun (si fizic, dar mai ales mental) decat acum 10 ani.
Hai sa avem incredere ca suntem foarte aproape de cel mai bun “eu” care am putea sa fim.
Hai sa stergem cu un zambet de compasiune cele mai mari greseli pe care le-am facut si sa ne iertam. Astfel, aruncam o povara din spinare, ne putem indrepta spatele si sa privim increzatori inainte. Tinta este “tot mai sus”.

Pe tot acest drum ai grija insa si de tine insuti, ai grija ca in tot de faci spre locul acela “tot mai sus”, ca in dialogul cu tine insuti sa fii multumit de tine, sa faci alegerile tale, nu cele pe care ti le impun altii, sa fii intotdeauna pregatit sa intinzi o mana celui care are nevoie. Satisfactia ta va fi mare, mai ales ca tot ceea ce oferi se intoarce catre tine, mai devreme sau mai tarziu, dar intotdeauna cand ai mai multa nevoie.

Uita toate lucrurile care te apasa din trecut, nu reactiona in prezent in baza celor intamplate in trecut ci actioneaza acum in baza a ceea ce vrei. Actiunea inseamna sa mergi inainte cu inima deschisa si plin de curiozitate pentru tot ce ti se va intampla, pe cand reactiunea presupune sa tragi cu ochiul in trecut, chipurile sa fii pregatit pentru obstacolele pe care le vei intalni. Fa pace cu trecutul si lasa deoparte emotiile legate de el, fii in prezent cu toata atentia si energia pentru a actiona, mintea ta oricum va pastra toate informatiile de care ai nevoie pentru a face fata acum la tot ce se iveste.
Spatele drept, privirea inainte si tinteste…unde spune titlul.

Si pentru ca nu i-am pomenit numele pana acum…de suficiente ori, iata si o motivationala a zilei, de la Moga si Ghici Cine:

Leave a Reply

Your email address will not be published.