Dezvoltare financiara – Kiyosaki

profetiile tatalui bogat educatie financiara prosperitate bani Robert Kiyosaki este un investitor, om de afaceri si autor american de succes. Printre cartile -best sellere in toata lumea – iata cateva titluri:Tata bogat, tata sarac -o carte minunata care exemplifica diferentele de mentalitate ale oamenilor bogati si cei saraci, Cadranul banilor -o carte ce vorbeste pe larg despre categoriile economice in care ne incadram cu totii, este cartea cea mai indicata celor care vor sa porneasca intr-o noua directie financiara. In continuare, iata cateva din invataturile despre dezvoltarea personala – si financiara si observatiile facute pe marginea neajunsurilor educatiei economice, mentionate de Robert Kiyosaki in cartea Profetiile tatalui bogat:

Reforma pensiilor si educatia financiara
Problema majora existenta in reforma programului de pensionare este aceea ca nu a anuntat din timp aceasta insuficienta a fondurilor, pentru a se putea porni un program special de educatie financiara in scoli. Acest tip de educatie a incetat sa mai fie un moft, este o necesitate impusa de vremurile actuale.

Pregatirea consilierilor financiari
Adevarata consiliere financiara nu se prea primeste in scoli, deoarece, profesorii de scoala nu au nici cea mai vaga idee ce se intampla pe scena politica, spune Kiyosaki. Neajunsurile economice sunt puse pe seama “operatiunilor necinstite si pe lipsa cunostintelor de baza in domeniul financiar.” Exista un numar mare de consilieri financiari profesionali din sfera agenilor de bursa, agentilor imobiliari, agenti de asigurari, contabili si avocati, care isi ofera serviciile de consiliere contra cost in domeniul investitiilor. Problema este ca majoritatea oamenilor de acest gen nu sunt investitori. “Ei nu traiesc doar din venitul obtinut de pe urma investitiilor lor – acest aspect fiind apanajul unui investitor adevarat…oamenii care ofera sfaturi in materie de investitii sunt vanzatori care muncesc pentru comisioane, salarii sau onorarii.”

Brokerii pot fi mai faliti ca tine
Adevarul despre consilierii financiari este ca in numele educatiei pe care trebuie sa o asigure clientilor, ei “promoveaza ce li se impune , ce le spune institutia sa promoveze, informatia pe care este impus sa promoveze, caci astfel si-ar pierde slujbele. Si atunci de ce sa ne mai miram ca sunt sute de oameni din ce in ce mai ingrijorati de viitorul lor?” Problema este a educatiei primite, ea nu are o baza solida, ci vine din partea unor oameni considerati de Kiyosaki “vanzatori amatori”

“Motivul pentru care vanzatorii sunt numiti adesea “brokeri” (agent de bursa) se datoreaza faptului ca pot fi uneori mai faliti ca tine (in engleza broker –agent de bursa, iar ca adjectiv broke-falit, broker- mai falit) Iata ce a spus Warren Buffet despre sfaturile oferite de Wall Street: ‘Wall Street este singurul loc in care oamenii vin la volanul unui Rolls Royce ca sa primeasca sfaturi din partea celor care merg cu metroul’ “

In concluzie, Kiyosaki ne sfatuieste ca pentru dezvoltarea noastra personala, pentru a deveni investitori prosperi, avem nevoie de o educatie financiara solida. Iar pentru aceasta este nevoie de perseverenta si autoeducare, asa cum Si Warren Buffet spune: “Bursa de valori – intocmai ca Dumnezeu – ii ajuta pe cei care se ajuta singuri.” Kiyosaki insista ca educatia financiara este prea importanta pentru a fi lasata in mainile celorlalti. In paginile cartii Profetiile tatalui bogat veti gasi exemple pentru a-ti testa abilitatile consilierului financiar,calcule, statistici cat si multe alte sfaturi utile, dar mai ales profetii despre cum va evolua economia in urmatorii ani. Aceste profetii au fost facuta cu multi ani in urma de catre “tatal bogat”, adica de cel ce l-a invatat pe autor totul despre mentalitatea celor bogati. Nu are rost sa mentionam ca aceste profetii s-au adeverit, si continua sa se materializeze.

2 thoughts on “Dezvoltare financiara – Kiyosaki

  1. Dan says:

    Aveti dreptate.. Educarea in domeniul financiar e ceva absolut necesar..

    Pe langa diverse carti,printre care si cele de mai sus, recomand cu incredere site-ul http://www.afaceristul.com ..merita citit si recitit in intregime, sunt niste articole foarte bune in el.

    Sarbatori fericite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.