Pozitivitatea la serviciu

Majoritatea oamenilor realizeaza efectele vatamatoare ale negativitatii la locul de munca: tanguiala, vaicareala, mania si, in general, modul negativist de a vorbi creeaza bariere evidente pe drumul catre implinire. Fie ca este vorba de o plangere individuala cu privire la sistemul care “nu ma va lasa sa reusesc”, fie despre cineva care incepe sa insiste ca o idee creativa “pur si simplu nu poate fi realizata, asa ca nici sa nu mai vorbim despre asta”, atitudinile negative opresc miracolele aflate pe drum.

Daca puterea negativitatii este clara pentru aproape oricine, prin comparatie cu ea, puterea pozitivitatii energetice nu primeste atentia cuvenita. Pozitivitatea este mai mult decat absenta negativitatii; ea este prezenta pozitivului – prin gand, cuvant si actiune. Cu alte cuvinte, nu este de ajuns sa nu fii pur si simplu negativ. Daca suntem interesati de crearea miracolelor, de invocarea celei mai puternice manifestari creative, atunci trebuie sa fim pozitivi in mod proactiv. Exista trei tipuri de atitudine pozitiva care fac toata diferenta: pozitivitatea cu privire la ceilalti oameni, pozitivitatea cu privire la posibilitati si pozitivitatea in ceea ce ne priveste pe noi insine.

Haideti sa incepem cu pozitivitatea cu privire la ceilalti oameni. Pana la urma putini dintre noi infaptuim ceva doar prin noi insine. O serie de angajatori, angajati, colegi, asociati, clienti si asa mai departe formeaza o matrice de relatii, care sta la baza oricarui succes lumesc.

Orice relatie, fie ne da energie, fie ne ia energie, in functie de ceea ce ii oferim sau refuzam. Si nu numai comportamentul nostru fata de ceilalti, ci si adevaratele noastre ganduri despre ei construiesc si/sau distrug relatii. Din moment ce toate mintile sunt unite, fiecare stie, in subconstient, totul. Gandirea pozitiva despre cei cu care lucram are o putere miraculoasa. Cand ne gandim la cineva cu dragoste, realizam un contact intre suflete, invocand astfel manifestarea sinelui suparior al persoanei respective. Acest lucru, la randul sau, creste posibilitatea ca el sau ea sa ne intalneasca la nivelul sinelui nostru superior, crescand sansele pentru crearea unei sinergii si unei creativitati la nivel inalt, intre noi.

Sa te gandesti cu iubire la cineva este o masura mult mai sofisticata decat simpla vizualizare a rezultatelor pozitive ce decurg dintr-o relatie de afaceri. De fapt, acest lucru nici nu este cu adevarat pozitiv, decat daca intentia noastra centrala este aceea de a fi in serviciul celorlalti. Sa gandesti pozitiv despre cineva inseamna, din punct de vedere spiritual, sa binecuvantezi persoana respectiva, sa te rogi pentru fericirea ei si sa te rogi ca noi sa fim un instrument care sa aduca si mai mult bine in viata acelei persoane.

Indiferent de situatiile care aduc oamenii impreuna, in plan spiritual, fiecare relatie este o misiune.

Suntem adusi impreuna de un univers ce functioneaza pe baza intentiei, dintr-un singur motiv: iluminarea tuturor celor implicati. Fie ca suntem conectati prin relatii profesionale sau de familie, fie ca ne intalnim ocazional sau ramanem impreuna o viata, scopul fiecarei relatii este vindecarea lumii.
Ego-ul ne separa gandurile referitoare la sfera profesionala de cele legate de sacru, decretand ca sefera profesionala este materiala, iar Dumnezeu este spiritual, astfel ca cele doua nu se intalnesc. Avand in vedere ca lumea insasi este o simpla proiectie a gandurilor noastre, oricum nu exista o separare fundamentala intre spiritul nostru (gandul plin de iubire) si orice facem. A ne separa gandurile referitoare le sfera profesionala de cele legate de devotiunea spirituala duce, prin urmare, la pierderea puterii personale, pentru ca ne arunca din mintea spirituala, in frica. In frica, uitam cine suntem cu adevarat. Uitam cine suntem, uitam Cine salasuieste inauntrul nostru. Uitand Cine salasuieste inauntrul nostru pierdem conexiunea constienta cu propria noastra putere.

In consecinta, priveste-ti viata profesionala ca parte centrala a vietii tale spirituale, si nu ca fiind separata de aceasa. Indiferent de natura ocupatiei tale, ea iti este slujirea. Fiecare relatie, activitate, imprejurare face parte din slujirea ta, in masura in care gandesti in acest fel. O astfel de devotiune iti ridica vibratia gandirii, imbunatatind astfel experienta pe care ceilalti o au cu tine si pe cea pe care tu o ai cu ei.

Prin ochii nostri fizici, un grup de oameni care lucreaza impreuna este vazut ca fiind format din entitati prudente si separate, legate doar prin pura coincidenta a intamplarii de a lucra impreuna in acelasi loc si in acelasi timp. Intr-adevar, daca acesta ar fi un Univers aleatoriu, chiar asa ar fi.
Dar universul nu este aleatoriu si fiecare are o insarcinare divina, ca sa fie acolo unde se afla. Aceasta insarcinare nu presupune neaparat ca situatia trebuie sa ramana asa cum este: uneori, lectiile iubirii inseamna sa inveti sa spui nu. Dar, intr-un fel sau altul, tot ceea ce se intampla are un sens.
Lectiile vin sub multe forme diferite si petnru fiecare persoana aflata intr-o anume situatie, lectia este diferita. Pentru cineva, lectia poate fi aceea de a oferi mai mult. Pentru altcineva, de a fi mai binevoitor. Pentru o persoana, de a asculta mai mult.Pentru o alta, de a se exprima mai mult. Totusi, indiferent de situatie, a munci impreuna este o oportunitate de crestere petnru fiecare ditnre cei implicati. Iar cresterea fiecaruia este un canal pentru manifestarea miracolelor.

Legea compensatiei divine, Marianne Williamson, Editura For You

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *