Yoga pentru femei

exercitii femeiDe-a lungul timpului am mai vorbit despre beneficiile practicarii tehnicilor yoga atat pentru spirit cat si pentru corp, iar acum revenim sa aprofundam acest subiect cu privire la efectele benefice asupra corpului. Doua exercitii yoga bune pentru spate, pe care le practic si eu de cativa ani, sunt lumanarea si plugul. Aceste exercitii sunt pentru reglarea metabolismului cat si pentru vesnicele probleme feminine: cea a reglarii menstruatiei si a temperarii durererilor cauzate de aceasta. Aceste exercitii sunt cunoscute de catre practicantii de yoga. Nu trebuie sa va sperie temenul “yoga” nici sa il luati pre in serios, ci incercati sa faceti aceste doua exercitii zilnic timp de 3 saptamani si sa testati, observand rezultatele. Veti realiza ca veti avea dureri de spate mai putine, veti fi mai relaxate in orice perioada a lunii.

Lumanarea, o cunoastem cu totii, macar de la orele de educatie fizica de la scoala. Ceea ce nu se stie este ca acest exercitiu este bun pentru spate si pentru sistemul imunitar, si pentru reglarea tuturor secretiilor in organism, cat si impotriva neplacerilor legate de digestie si constipatie. Este un subiect delicat, totusi, rezolvarea acestor inconveniente poate aduce beneficii majore, asa ca merita incercat. De asemenea, lumanarea ajuta impotriva depresiilor, anxietatii si a stresului, echilibrand energiile interioare si aducand armonie la nivelul tuturor organelor. Acest exercitiu inverseaza corpul determinand fluxul sangelui sa se indrepte si spre zonele periferice, oxigenand astfel, din plin, si aceste celule. Mai mult, aceasta pozitie te poate face sa vezi lucrurile si din alt unghi, si ajuta la dezvoltarea increderii in sine si la imbunatatirea starii generale a corpului. De asemena acest exercitiu este foarte potrivit femeilor cu probleme legate de menstruatie, el contribuind la reglarea ei si a problemelor si neplacerilor legate de durerile respective.

Exercitiul plugul

exercitii spatePlugul va va ajuta sa aveti un somn mai linistit, pentru ca are avantajul de a calma creierul, reduce stresul, oboseala acuta, intinde coloana reducand durerile acesteia, elimina durerile de cap, lupta impotriva problemelor menstruale si a infertilitatii, a sinuzitei. Pe scurt, exercitiile merita practicate constant, trebuie sa fim relaxati, sa respiram permanent in mod regulat, sa nu ne fortam prea mult, plugul fiind putin mai dificil, trebuie inceput usor, exersat zilnic pana cand puem sa atingem cu picioarele podeaua. Daca nu putem tine picioarele pe podea, putem sa sprijinim corpul cu mainile pana cand ne vom putea mentine echilibrul. In timp vom reusi sa tinem picioarele intinse, si mainile pe podea, dar pana atunci este bine oricum. Acesta este un progres, oricum l-am face, dat fiind faptul ca am pornit de la 0. In exercitiul plugul, pe langa practicarea unei respiratii adanci si constiente, concentrarea trebuie mentinuta pe zona spatelui, apoi mutata pe zona ovarelor. Vom simti o presiune asupra lor, datorata faptului ca toata greutatea apasa pe ele, iar acest lucru ajuta, actionand ca un masaj asupra lor.
Se poate incepe cu lumanarea, apoi din acea pozitie continuat cu plugul. Este important ca din pozitia plugului sa nu ne ridicam brusc, mai stam cateva minute intinse, respirand, concentrandu-ne asupra spatelui, vom simti un disconfort mic, in urma intinderii acestuia, care va trece ulterior. Ridicandu-ne brusc vom avea surpriza sa ametim, de aceea este bine sa luam cateva minute de relaxare. De asemenea ajuta mult sa ne eliberam de ganduri, sa ne concentram asupra respiratiei si sa ne relaxam complet.

Pentru cei incepatori iata 2 videouri care va pot ajuta sa intelegeti si sa practicati aceste exercitii:

Leave a Reply

Your email address will not be published.