Modul de viata sanatos

wellness sanatate mod de viata sanatos miscare sport yoga meditatieUn mod de viata sanatos, in acord cu Sinele interior, presupune grija atat fata de trup, minte, cat si fata de suflet, toate trei parti integrante din tine. Ai grija de trup prin:

  – regim alimentar (vegetarian pe cat posibil, daca nu, evita carnea si alimentele procesate, pe cat posibil)

  – exercitii fizice regulate.

  practica surasul interior, o tehnica a maestrilor taoisti: asaza-te in liniste si vizualizeaza pe rand, toate organele corpului tau. Fii recunoscator fiecaruia, zambeste-i si multumeste-i. Spune “multumesc, multumesc, multumesc” creierului, inimii, ochilor, ficatului. Fa asta in fiecare zi, pentru ca in spiritualitate, iubirea este temelia pentru orice schimbare si dezvoltare.

  rugaciunea nu numai ca vindeca, dar este modalitatea cea mai veche si puternica de comunicare cu Dumnezeu. Rugaciunea facuta pentru altcineva cateodata are mai multe efecte decat cea facuta pentru sine. Rugaciunea inseamna iubire, si conform principiului rezonantei, tot ceea ce se aseamana se atrage.

  petrecerea de momente de liniste in natura este una dintre cele mai uluitoare modalitati de hrana pentru suflet, pentru ca ne permite sa obtinem pacea, linistea si singuratatea si sa ne hranim cu energia generata de natura, copaci, de lumina soarelui si pamant.

  Meditatia este, de asemenea, folositoare pentru a ne acorda eficient campurile noastre mental, emotional si spiritual. Ea ofera linistea pentru a ne regasi Sinele nostru interior prin deconecarea noastra de minte si acordarea cu Universul.
  Stravechea Respiratie Vedica realizeaza acest lucru. Iata tehnica, asa cum este prezentata de Jasmuheen: stai cateva momente linistit, in tacere. Respira pe nas cu inspiratii profunde, line si conectate, fara pauza intre inspiratie si expiratie, astfel incat sa realizezi o inspiratie circulara. Odata ce ai atins un ritm constant, deplaseaza-ti constienta spre energia din spatele respiratiei tale si nu face altceva decat sa-ti urmaresti si sa-ti simti ritmul respiratiei. Aminteste-ti acum ca te concentrezi asupra fortei interioare care te face sa respiri- care de fapt, respira prin tine- si vei sti ca i-ai descoperit ritmul, atunci cand vei incepe sa-i simti undele de iubire pulsand in tine. Dupa o vreme, nu vei mai fi concentrat pe respiratia profunda, lina- ci, in schimb, te vei simti ca si cum ai fi respirat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.